Sådan får du styr på økonomien i forbindelse med boligkøb
Share:

Sådan får du styr på økonomien i forbindelse med boligkøb

Boligkøb er en af de største beslutninger vi tager, blandt andet fordi der er mange økonomiske spørgsmål i forbindelse med boligkøb. Da der er meget økonomi at tage stilling til i forbindelse med boligkøbet bliver det ofte svært at overskue. Du får derfor en guide til, hvordan du får styr på økonomien i forbindelse med dit boligkøb her.

Få overblik over din månedlige økonomi

Når du går i gang med dit boligkøb, skal du først og fremmest have overblik over din månedlige økonomi.

Det kan du få ved at lægge et budget over din økonomi, hvor du får overblik over de forskellige udgifter, samt hvor mange penge du har tilbage, når de forskellige udgifter er betalt.

Når du har overblik over, hvor mange penge du har tilbage hver måned, bliver det nemmere at holde styr på økonomien i forbindelse med boligkøbet, da du ved hvor mange penge du har til rådighed.

Når du lægger et budget for din økonomi, kan du samtidig se hvilke poster du bruger mange penge på, så du kan overveje om der er mulighed for at spare penge på nogle af posterne.

Undersøg forskellen på forskellige boliglån

I forbindelse med boligkøb, skal du sandsynligvis ud og tage et boliglån. For at du får det helt rigtige lån, er det vigtigt at kende forskellen på forskellige typer af boliglån.

Der kan fx være stor forskel på et banklån og et realkreditlån. Når du skal vælge det rigtige lån til dit boligkøb, skal du have overblik over din egen økonomi og samtidig tage husprisen med i overvejelserne.

Et realkreditlån er meget anvendt til boligkøb, da den købte bolig oftest stilles som sikkerhed, hvilket giver mulighed for at få en lavere rente og dermed også et billigere lån. Ved et realkreditlån kan du dog maksimum låne 80% af boligens værdi. Du kan se mere om realkreditlån hos Realkreditkonsulenten, hvor du også kan få vejledning til at finde det rigtige realkreditlån til dit boligkøb.

Ud over et realkreditlån kan du også bruge et pantebrev til at købe bolig. Et pantebrev bruges ofte, hvis der ikke er mulighed for at tage et realkreditlån eller et banklån og er derfor en mulighed til dig, der ikke har mulighed for at tage et lån hos banken eller realkreditinstituttet.

Beregn alle udgifter i forbindelse med flytning

Når du har fundet din nye drømmebolig, er det tid til at beregne alle udgifter i forbindelse med flytning, så du får overblik over hvor mange penge du skal sætte af til det.

Når du skal finde ud af hvor meget flytningen skal koste, gælder det om at samle overblik over alle de forskellige udgifter.

Hvis du har et hus, som du skal have solgt først, skal du fx undersøge hvor meget det vil koste at få en ejendomsmægler til at hjælpe med boligsalget.

I forbindelse med både køb og salg af bolig er der samtidig nogle juridiske papirer som skal laves, hvilket du ofte skal have en boligadvokat til at hjælpe med.

Der er samtidig nogle praktiske poster, som der også skal sættes penge af til.

Det kan fx være til en flyttemand, samt hvis du skal lave forbedringer på din nye bolig. Hvis du fx gerne vil have malet boligen eller lavet en facaderens for at din nye bolig bliver flot, er det vigtigt at regne de udgifter med, så du får overblik over den samlede økonomi.

Det er vigtigt at tage de mindre udgifter som maling, facaderens og nye møbler med ind i den samlede oversigt over udgifter, for at du får en idé om, hvor meget det samlet kommer til koste, så du beholder et godt overblik over din økonomi.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.