Opsætning af gipsvæg giver din bolig nyt liv
Share:

Opsætning af gipsvæg giver din bolig nyt liv

Indretning og interiør er moderne for øjeblikket.  Det er ikke til at komme uden om. Mange mennesker er fanget af denne mode, og derfor bliver det også mere og mere relevant for mange at overveje, hvordan den bygningsmæssige del af deres bolig ser ud. Hvis du går op i indretning og interiør, vil du måske også begynde at overveje, om du kan forbedre din bolig på et mere professionelt niveau. Og det kan du sagtens.

Der er mange måder, hvorpå du kan forbedre din bolig på et sådant niveau. En af disse måder kan eksempelvis være opsætning af gipsvæg. Det kan både gøres af en professionel, men du kan også vælge at gøre det selv. Det er ikke så svært med den rigtige vejledning. Hvis du vælger at opsætte en gipsvæg i din bolig kan du både skabe nyt liv, og samtidig kan du være med til selv at bestemme dele af boligens struktur. På den måde kan du faktisk selv være med til at indrette selve dit hus eller din lejlighed.

Herunder kan du læse, hvad opsætning af gipsvæg kan gøre for din bolig samt finde en lille guide til, hvordan du bedst muligt finder en professionel til at gøre det for dig, og hvordan du kan gøre det selv. 

Hvad kan en gipsvæg gøre for min bolig?

Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af indretningen af din bolig, så er opsætning af gipsvæg et godt sted at starte. Det kan gøres for ikke ret mange penge, om du så vælger at betale en professionel for det, eller om du gør det selv. Desuden er det ikke et særlig omfattende projekt, så det vil altså hverken koste dig særlig meget eller tage særlig lang tid. Det er altså bare om at komme i gang.

En gipsvæg eller to kan gøre meget for din bolig. Det er et interessant projekt, fordi du faktisk får mulighed for selv at bestemme, hvordan dele af dit hus eller lejlighed skal se ud. Det er ikke længere en færdiglavet bolig, du har anskaffet dig, for nu har du faktisk selv været med til at have indflydelse på indretningen. Foruden dette kan en gipsvæg give illusionen om en større bolig. Vil du eksempelvis gerne have en dagligstue og en spisestue som to separate rum, så kan det nemt fikses med en gipsvæg. I stedet for ét stort rum, får du altså to. Ét børneværelse kan også nemt gøres til to, så i stedet for at du flytter til et større sted, så tager du sagen i egen hånd.

En anden ting opsætning af gipsvæg kan bruges til, er hvis du eksempelvis ønsker mere plads. En typisk bolig har et køkken for sig og en stue for sig. Hvis du bryder væggen mellem køkken og stue og i stedet sætter en halv gipsvæg op eller sætter en åben indgang i en hel gipsvæg, så vil du få mere plads og altså mere rum til at bevæge dig. Det skaber også en bedre og hyggeligere atmosfære, hvis køkken og stue går ud i ét.

Til sidst giver en gipsvæg eller flere af disse dig muligheden for at skabe dine egne rum. Hvis du eller et medlem af husstanden er interesseret i musik og gerne spiller det på daglig basis, så kan et lydisoleret rum eller en lydisoleret væg være kærkommen. En gipsvæg lydisolerer ret godt, og da du selv konstruerer den – eller får den konstrueret – så har du muligheden for at få den yderligere lydisoleret.

Hvordan får jeg opsat en gipsvæg eller gør det selv?

Opsætning af gipsvæg er selvfølgelig ikke noget, du bare lige gør. Selvom det er et overskueligt projekt både prismæssigt og tidsmæssigt, så skal du – hvis du laver det selv – selvfølgelig tage dig tiden til at sætte dig ind i, hvordan du gør, og du skal købe de nødvendige materialer. Ligesom du – hvis du ansætter en professionel til at gøre det –  skal sørge for at komme i kontakt med en tømrer, der ved, hvad han eller hun laver og som vil give dig en ordentlig pris.

Hvis du vælger at bruge en tømrer, så skal du bruge tid på at finde den rigtige. Du skal først og fremmest vælge en, der kan gøre arbejdet ordentligt. Dernæst skal det være en, du kan tale ordentligt med og blive enig med – en du er tryg ved at fortælle lige præcis det, du gerne vil have lavet. Til sidst skal det være en, der kan give dig en ordentlig pris. Sørg for at spørge din omgangskreds om de kender en tømrer, de kan anbefale. Sørg også for at undersøge dine muligheder og snak med forskellige tømrer om, hvad du gerne vil have lavet, og hvilken pris de kan tilbyde dig. Lad være med at tage den første og den bedste, men brug i stedet tid på at finde den rigtige, så du kan få arbejdet gjort ordentligt.

Hvis du ønsker at gøre det selv, så kommer der her en lille guide til, hvordan du bedst muligt gør det. Først og fremmest skal du undersøge, hvordan du gør. Dernæst skal du sørge for at anskaffe de nødvendige materialer. Når du så går i gang, skal du måle op, der hvor du gerne vil opsætte gipsvæggen. I bunden indsætter du en skinne (som du sørger for at skære i den rigtige størrelse), og i loftet indsætter du også en skinne. I siderne og i midten indsætter du stolper (der også skal skæres i den rigtige størrelse). De er fundamentet for gipsvæggen. Derefter skruer du pladerne fast mellem stolperne og monterer dem. Til sidst skal du sørge for at isolere inde i gipsvæggen og sætte plader på den anden side. Og så har du en ny gipsvæg i din bolig! Husk også at installere el i væggen inden du sætter plader på den anden side.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *