Biopejsen – den moderne, miljøvenlige version af den klassiske pejs
Share:

Biopejsen – den moderne, miljøvenlige version af den klassiske pejs

Hvis du bor i Danmark, så ved du også, at vintermånederne kan være lange at komme igennem. Den rå og kolde vinter er ikke altid lige nem, og derfor kan det være dejligt at have noget at varme sig med. Her kommer biopejse ind i billedet. En biopejs er ligesom en almindelig pejs, men blot nemmere og bedre.

En almindelig pejs er rar og hyggelig, men den kan til tider være besværlig og træls at have med at gøre. Det kan nogle gange være irriterende, at den kun kan placeres der, hvor den er bygget, og den sviner også en del, da den skal fyldes op med brænde regelmæssigt. Af samme årsag er den også tidskrævende. Alle disse problemer undgår du, hvis du i stedet for en almindelig pejs anskaffer dig en biopejs! En biopejs kan flyttes rundt i dit hus eller i din lejlighed, og du behøver hverken en skorsten eller brænde til at holde den i gang. Derfor er det bare om at anskaffe sig en biopejs eller udskifte sin pejs med sådan en i stedet. 

Hvad er fordelene ved en biopejs?

Der er masser af fordele ved at anskaffe sig en biopejs eller skifte sin gamle pejs ud med en. Hvis du køber en, så er den meget nem at have med at gøre. En del mere end en almindelig pejs. Faktisk er den meget nemmere. En biopejs er et slags lille ildsted, der ser ud som den originale udgave gør. Blot mindre og med et mere moderne udseende. Det er i den forbindelse muligt at flytte rundt på den, og derfor behøver du altså ikke have den installeret et bestemt sted i din bolig. I stedet har du mulighed for selv at bestemme, hvor du vil have den henne. Således behøver du ikke være afhængig af at skulle opholde dig i samme rum, som den er installeret, men du kan flytte den som dit behov ændrer sig. Den er derfor også meget nem at installere og at bruge i hverdagen, og så kræver den faktisk meget lidt vedligeholdelse, og du kan altså bruge tiden på mange andre ting i stedet for at skulle koncentrere dig om en pejs. Og dette er samtidig med, at du får samme rare og hyggelige atmosfære, som du får ved en almindelig pejs.

Desuden behøver du ikke have en skorsten for at få en biopejs. Det er i sig selv smart, da du ikke behøver at få sådan en installeret eller benytte dig af den, men derudover er det også rart, da pejsen derfor ikke sviner så meget, og du ingen aske finder rundt om den. Den er meget ren og stilfuld. Af samme grund skal du heller ikke være nervøs for usunde dampe fra pejsen. Den udleder nemlig ikke giftige stoffer, blot lidt vanddamp og kuldioxid, da den bruger lidt ilt i rummet, ligesom stearinlys gør, og det kræver bare, at man lufter en smule ud efter brug af den. Det betyder også at den er meget mere venlig mod miljøet end en almindelig pejs. At pejsen ikke er tilknyttet en skorsten, betyder også at du ikke skal sørge for brænde til den. På den måde er den meget lidt tidskrævende, da du hverken skal ud for at købe brænde eller konstant holde øje med ilden. Af samme årsag er den også mere økonomisk, netop fordi du ikke behøver at få installeret en skorsten eller få den sat i brug. Du vil desuden spare mange penge, hvis du eksempelvis udskifter dit oliefyr eller dit naturgasfyr med en biopejs 

Hvad gør jeg, når jeg vil anskaffe en biopejs?

Når du skal vælge din biopejs, så er det selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige samt at vide, hvad du skal gøre med den, når du har fået den – altså at sætte dig ind i hvordan du egentlig bruger den. Ikke kun fordi det selvfølgelig altid er vigtigt at vælge det produkt, der passer bedst til dig, men også fordi de er forholdsvis nye i Danmark, og derfor kræver det ekstra research, når man vil anskaffe sig en. Det er meget vigtigt at vide, hvordan man bruger en biopejs, og det er lige så vigtigt at vide, hvad man må gøre og ikke må gøre med den. Sørg altid for at sætte dig ind i vedligeholdelse af biopejse inden du køber en! En biopejs er ikke farlig i sig selv, men ligesom alt andet er det vigtigt at vide, hvordan du bruger et produkt, så du ikke skader hverken dig selv eller andre mennesker, der kunne opholde sig i dit hus eller din lejlighed. Det er første skridt på vejen til at anskaffe sig den rigtige.

I selve anskaffelsen af biopejsen, så skal du selvfølgelig gøre ligesom du gør, når du vil anskaffe dig et hvilket som helst andet produkt. Du skal tænke over dit eget behov, og så skal du undersøge hvilke muligheder der forligger, for at få disse behov dækket bedst muligt i dit køb. Du skal finde ud af hvilken pejs, der passer bedst til dig, og så skal du finde det bedste sted at købe den. Lige præcis når det gælder biopejse, så er det vigtigt at finde et pålideligt sted at købe den, ligegyldigt om det er i en butik eller på internettet, da det trods alt er et specielt og forholdsvis nyt produkt, du gerne vil anskaffe dig. Andre fokusområder når det gælder selve anskaffelsen kan være pris, udseende og muligheder for levering og eventuelt opsætning.

Der findes et stort udvalg af forskelige biopejse, og de fås i alle mulige design og prisklasser. Prisen er ikke så afgørende for kvaliteten, men alligevel kan det godt hænge sammen. Sørg for at matche pris og kvalitet, så du er sikker på, at du ikke bliver snydt. Undersøg priser på forhånd og sæt dig ind i produktet. Når du har undersøgt de bedste muligheder for anskaffelse af en biopejs, og du har sat dig ind i, hvordan du vedligeholder den, så står der intet i vejen for, at du skal købe en biopejs til at varme dit hjem op og skabe en hyggelig atmosfære.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *