Armbåndsuret er in igen
Share:

Armbåndsuret er in igen

Det har længe været sådan, at hvis vi skal se hvad klokken er, så kigger vi på vores digitale ur på mobilen. Faktisk er der flere og flere unge mennesker der kan have svært ved at se hvad klokken er med et hurtigt blik på en traditionel urskive. Dette er fordi vi er så vant til det digitale ur. Dog er armbåndsuret på vej tilbage igen, og flere og flere unge mennesker vælger at gå med ur på armen.

Armbåndsurets historie

Armbåndsuret så dagens lys tilbage i 1868. Her lavede Ukraineren Patek Philippe, det første kendte ur til at sidde på armen. Armbåndsuret fik sit egentlige gennembrud i 1 verdenskrig. Her kunne man ikke kommunikere under krig på samme måde som vi kan i dag, derfor var strategier og angreb planlagt efter klokkeslæt. Man fandt hurtigt ud af at det tog for lang tid, og krævede for meget bevægelse at hive et lommeur frem hele tiden, for at holde øje med klokken. Et armbåndsur løste denne problematik ganske glimrende.

Dekorativt

I vore dage bærer vi ikke armbåndsuret fordi at det er den bedste løsning i en krigssituation. Mange mennesker bruger uret som en dekorativ detalje, og netop dette er en af grundene til at armbåndsuret er på vej tilbage.

Mange unge mennesker har taget armbåndsuret til sig som en accessoires. Samtidig er armbåndsuret også en god ide fordi det ikke lige kan gå ud, på samme måde som vores mobiler kan. Derfor er du sikker på at du altid kan se hvad klokken er.

Der findes mange forskellige typer af armbåndsure. Nogle er store og brede, andre er små og smalle. Nogle er sølv, nogle er guld. Nogle har en læderrem, andre har ikke. Armbåndsure kommer med ædelstene, similisten eller diamanter, andre er mindre glamourøse.

Det er meget forskelligt hvilket type armbåndsur man er til. Hvis du leder efter et nyt armbåndsur er der masser af inspiration at finde online.

Miljøvenlige armbåndsure

Der er også mange der er begyndt at gå op i at leve miljøvenligt. Derfor er der flere og flere virksomheder der også producere miljøvenlige armbåndsure. Disse ure bliver blandt andet lavet i bambus. Du kan få ure der er lavet af træ både i skiven og remmen, men du kan også vælge et ur der har en skive i træ, og en rem i eksempelvis læder.

Praktiske ure

Et armbåndsur kan være en fed accessoires. Det kan også være du tænker lidt mere praktisk når du skal vælge dit armbåndsur. Det kan være du går efter et ur der er ekstra slidstærkt, og som ikke går i stykker så let. Det kan også være at du gerne vil finde et ur der er vandtæt. Et ur behøver ikke være kluntet og klodset for at være praktisk. Faktisk er der mange utroligt flotte ure, der også er vandtætte og slidstærke.

Priser

Armbåndsure kan købes i mange forskellige prisklasser. Der findes utrolig dyre designer ure, der nemt kan koste flere tusinde kroner. Til gengæld findes der også ure helt ned til 200-300 kr. der også fungerer fuldstændig som de skal. Det er derfor helt op til dig selv, hvor mange penge du gerne vil ofre på dit nye armbåndsur.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *