Flyt i træhus, og få et miljøvenligt hus med flot skandinavisk stil
Share:

Flyt i træhus, og få et miljøvenligt hus med flot skandinavisk stil

Skal du til at bygge hus og er i tvivl om, hvilket materiale huset skal bygges af? Du kan med god grund begynde at overveje et træhus som en god mulighed. Dette materiale vedligeholder nemlig den skandinaviske stil, samtidig med at det er flot og også miljøvenligt. Der findes mange forskellige måder at bygge husene på, og du kan derfor finde den stil, som passer perfekt til dig.

Et træhus med stil

Mange mennesker forbinder måske træhuse med sommerhuse. De fleste sommerhuse er nemlig bygget af træ, da det giver denne hyggelige atmosfære omkring sommerhuset. Det samme kan du få i dit helårshjem, hvis du vælger at bygge det i træ. Der findes mange forskellige slags træhuse, så du kan tilpasse byggestilen efter din smag. De klassiske huse i træ ligner mange sommerhuse nu til dags, mens der også findes mere moderne træhuse med et mere skarpt udtryk, hvis man ønsker det.

Det klassiske træhus

Et klassisk træhus bliver bygget i en stil, der minder om et klassisk svensk hus. Denne meget charmerende og hyggelige stil lokker mange til at prøve at bo i træhus. Herudover er sådan et klassisk træhus i denne stil relativt økonomisk at bygge, hvis man ønsker at tage højde for dette. Du kan selvfølgelig selv være med til at bestemme, hvor traditionelt huset skal være, men konstruktionen af huset er baseret på det klassiske svenske træhus.

Et moderne træhus

Nu til dags findes der mange forskellige slags huse i dette materiale. Hvis man er interesseret i at bo i træhus, men ikke ønsker den klassisk version, kan man sagtens få bygget et mere moderne træhus. Her kan stilen f.eks. være mere minimalistisk med rene linjer for at få et moderne udtryk. Husets simple udtryk giver også ofte bedre mulighed for at mere lys og luft ind i huset. Dette kan gøres ved at indsætte store vinduer i huset, f.eks. fra gulv til loft. Hermed får man denne lyse, luftige atmosfære i et flot og moderne træhus. Grundkonstruktionen vil ligesom i klassiske træhuse være opført i træ, men det er muligt at pudse det til eller skalmure det efterfølgende, hvis man ønsker et skarpere udtryk.

Træhusets mange gode egenskaber

Om du vælger det klassiske eller det moderne, vil de mange gode egenskaber ved denne byggestil stadig bibeholdes. Det er f.eks. generelt billigere at opvarme et hus, der er bygget i en trækonstruktion. Herudover vil du også opleve, at indeklimaet i træhuse er rigtig godt, hvilket kan være vigtigt at prioritere. En utrolig vigtig egenskab ved træhuse er desuden, at de er meget miljøvenlige. Hvis du bygger dit hus i en trækonstruktion, har du nemlig mulighed for at få et lavenergihus. Det betyder, at du i fremtiden kommer til at bruge væsentligt mindre energi i dit hus, og du kan desuden vælge at benytte alternativ energi, hvis du ønsker dette. Der findes derfor rigtig mange gode egenskaber ved at flytte i et hus af træ, og det bedste er, at det er relativt økonomisk overskueligt.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *