Kaffe er godt for helbredet
Share:

Kaffe er godt for helbredet

Der er mange gode grunde til at drikke kaffe. Først og fremmest kan det give dig den ekstra energi, du virkelig har brug for i hverdagen, og det kan være nødvendigt for at komme i gang med dagen. Der er dog også helbredsmæssige ting, der er værd at tage med, når man drikker kaffe. Det kigger denne artikel nærmere på.

For mange danskere er kaffen nok et nødvendigt unde, hvis de skal have hverdagen til at fungere. Rigtig mange bruger nemlig kaffe til at få en opkvikker, og særligt om morgenen eller i de sene eftermiddagstimer kan det være en stor hjælp, hvis man vil holde hovedet skarpt. Men vidste du, at der faktisk også er andre ting, som kaffe hjælper på?

Vil du gerne abonnere på kaffe, så er der rig mulighed for det.

Der er fysiske ting, som er værd at tage med. Forskning viser nemlig, at kaffe kan forebygge blodpropper og forskellige former for kræft i kroppen. Derudover kan det være sundt for cirkulationen i kroppen, fordi kaffe sætter gang i en masse gode processer, som man har brug for i sin krop. Men her stopper det faktisk ikke.

Nyere forskning viser nemlig også, at kaffe kan være godt for psyken. For år tilbage var kaffe et omdiskuteret emne, som nogle mente var dårligt for kroppen, men efterhånden er den diskussion manet til jorden, og langt de fleste mener nu, at kaffe faktisk kan være godt for den mentale tilstand. Det viser sig nemlig, at kaffe rent faktisk kan mindske risikoen for selvmord med helt op til 50 procent, hvilket må siges at være en meget positiv effekt.

Undersøgelsen er af et omfattende omfang, og der er virkelig lagt kræfter i det fra amerikansk side. Koffein er nemlig ikke blot med til at stimulere en masse ting i kroppen, men det kan også være med til at virke antidepressivt. Det er noget, som blandt andet kan være med til at forebygge tegn på depression og stress. Kaffe sætter nemlig gang i nogle ting, som kan være med til at gøre humøret bedre, og det kan altså blandt andet være medvirkende til, at man ikke får tendens til depressioner.

Mange psykologer bruger kaffe aktivt i deres arbejde.

Med måde

Det kan således siges, at der er mange gode argumenter for, at man skal drikke et par kopper kaffe dagligt. Er man ikke vild med smagen, så er det almindeligt, at man hurtigt vænner sig til den og senere måske ligefrem kommer til at holde af den, som de fleste andre.

Forskningen viser dog også, at man ikke skal hælde kaffe i sig, som var det vand. Det er nemlig ikke gavnligt, hvis man opbygger et overforbrug af kaffe, da det på den måde kan have nogle negative konsekvenser for kroppen. Det kan blandt andet være, at man mister virkningen af koffeinen, og at man derfor ikke får den opkvikkende effekt, som man ønsker. Derudover er der heller ikke noget, som tyder på, at et overforbrug af kaffe hjælper tilsvarende på humøret.

Til de mange danske kaffedrikkere er der dog ikke noget at være nervøs for, hvis man blot holder forbruget på et nogenlunde niveau. Det anbefales, at man drikker to-tre kopper dagligt, hvis man vil have den optimale effekt på de forskellige områder. Der er selvfølgelig også forskel på kaffe, og det er nærliggende at kigge efter noget af høj kvalitet. Vælger man en dårlig kaffe, kan der nemlig være dårlige indholdsstoffer, der ikke gør kaffen ligeså sund, og som i øvrigt heller ikke smager ligeså godt.

Kilde: http://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/kaffe-er-godt-psyken

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *