En varmepumpe kan spare dig både penge og energiforbrug
Share:

En varmepumpe kan spare dig både penge og energiforbrug

Varmepumper er effektive varmeapparater, som typisk bliver installeret som energibesparende, supplerende varmekilder til olie og gas. Der findes forskellige former for pumper – hhv. luft-til-luft model, luft-til-vand samt jordvarmeanlæg.

En betydelig energibesparelse kommer dig som forbruger til gode, da det betyder, at du sparer penge hvert år på din varmeregning ved at vælge denne løsning som supplerende varmkilde til din helårsbolig eller i dit sommerhus.

Derfor er varmepumpen et populært valg

Pumper er populære som supplerende energikilder i de danske boliger, da de nedsætter dit brug af almindelig el-radiatorer til at opvarme din bolig. I gennemsnit anvender en pumpe kun ¼ af elektriciteten, som en radiator ville skulle bruge til at varme en bolig med.

På årsbasis vil denne besparelse kunne ses på din varmeregning, da du således sparer penge.

Afhængig af boligens størrelse samt isoleringsforhold kan der vælges mellem forskellige modeller af pumper.

Pumpen er designet i 2 dele (en udendørsdel samt en indendørsdel). Det er nemt at få installeret en varmepumpe, der typisk bliver placeret nederst ved husmuren med den udvendige del og tilsluttes den indvendige del, som er placeret i gulvhøjde inde i boligen.

De fleste modeller er lavet til at kunne regulere sig i forhold til temperaturen udenfor og har en optimal effektivitet helt ned til -10 grader.

Det vil være dit varmeforbrug og behov for opvarmning som afgør, hvilken type af pumpe der vil være den bedste for dig.

Varmeressourcen egner sig både til helårsbolig samt til sommerhuset, hvor det kan hindre frostskader i løbet af vinterhalvåret.

Herunder findes et overblik over de mange fordele:

  • Forskellige modeller som kan matche forbrugerens behov for varme samt typen af bolig
  • Forbruger i gennemsnit ¼ af energiforbruget sammenlignet med en el-radiator
  • Kan installeres i både helårsbolig samt i sommerhus
  • Regulerer sig i forhold til temperaturen udenfor
  • Økonomisk besparelse på varmeregningen

Sådan vælger du den rette varmepumpe

Det vigtigste i forhold til at anskaffe sig en pumpe er, at den er tilpasset den pågældende bolig med hensyn til isoleringsforhold samt i størrelse. Boligens størrelse influerer på, hvor effektivt pumpen er til at opvarme enten hele boligen eller visse rum.

Det vurderes, at en pumpe vil være i stand til at opvarme cirka 90% af en helårsbolig og kan opvarme 100% i et sommerhus.

Varmeeffektiviteten afhænger af, hvorvidt pumpen er installeret til at opvarme hele boligen eller udvalgte rum.

Ønsker du en pumpe, som kan opvarme hele huset, er luft-til-vand modellen eller jordvarmeanlægget de bedste valg. Luft-til-vand pumpen vil dog være den billigste løsning af disse to og betragtes som en totalløsning, hvis varmeeffektivitet kan dække den gennemsnitlige families behov.

De nyeste modeller på markedet er designet til at klare de lave frostgrader, som den danske vinter byder på.

Særlig populær er varmepumpen for sommerhusejerne som en oplagt løsning til at undgå frostskader i vinterhalvåret. En pumpe kan indstilles til at have en konstant temperatur (på f.eks. 8 grader), som kan sikre, at sommerhuset ikke udsættes for frost og har et minimum af energiforbrug.

Læs mere på findvarmepumpe.dk.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *