Er din terrasse klar til foråret?
Share:

Er din terrasse klar til foråret?

Når foråret kommer, er det tid til at gøre haven og terrassen sommerklar. Umiddelbart virker det som en simpel opgave lige at smide havemøblerne ud, men hvis forårets ankomst samtidig afslører at terrassen er helt nedslidt, så er den første tanke umiddelbart, at der skal skiftes fliser på terrassen. Der er måske kommet grå pletter over alt på fliserne, og stene er begyndt at se ujævne og slidte ud. Men det er faktisk slet ikke sikkert, at du behøver udskifte din terrasse. Du kan nemlig være blevet ramt at noget, der kaldes flisepest, hvilket kan behandles via professionel hjælp.

Algebekæmpelse og fliserens kan give nyt liv til terrassen

Alle fliser har risiko for at blive ramt af flisepest, alger og mos. Dette kan få din terrasse til at se helt ujævn ud, og dine sten mister måske en del af deres naturlige farve. Det starter ofte i det små med et par enkelte grå pletter, men over tiden vil flisepesten dække større og større arealer af din terrasse.

Heldigvis for dig som husejer, findes der firmaer, der har valgt at specialisere sig i netop sådanne salgs problemer. Disse firmaer kan udføre en komplet fliserensning på Sjælland og i resten af landet samt algebehandling på din terrasse, så du igen kan få fuld glæde af de varme sommernætter.

Stadig lidt i tvivl omkring anvendelsen af fliserens?

Der er ofte rigtig mange spørgsmål der rejser sig, når man taler om ting som fliserens, algebehandling og imprægnering af en terrasse. Nogen af de mest hyppige spørgsmål, er hvorvidt det sviner overalt, når man får udført sådan en fliserens. Og det er da ingen hemmelighed at en sådanne behandling ikke er helt fri for svineri. Men ligeså meget som der svines under behandlingen, ligeså ryddeligt er det, når specialisterne igen forlader din bolig.

En anden ting, der ofte er tvivl om, er fugerne mellem fliserne. Disse vil desværre blive vasket væk efter en fliserens, og der vil skulle lægges nyt sand eller stenmel ned mellem fliserne. Nogle firmaer tilbyder at leverer dette til en fornuftig pris i forbindelse med man får renset fliser, men for at du står stærkest, bør du selv kontakte dit fliserens firma og forhøre dig.

Hvorfor skal fliser imprægneres efter en vask?

Efter en fliserens er fliserne helt rå og derfor meget mere modtagelige overfor igen at blive ramt af alger, flisepest og mos, hvilket er det, du netop har fået vasket væk fra fliserne. Man vælger derfor at lægge en imprægnering efter den første vask, der lægger sig som en hinde over fliserne. Eventuelle alger, flisepest og mos vil så lægge sig oven på denne hinde, der er væsentlig nemmere at rengøre året efter. Du skal dog huske på at fliserne kun skal imprægneres ca. hvert tiende år. Når specialistfirmaerne siger at de giver 10 års garanti på en imprægnering af fliser, skal du dog huske på at denne garanti kun er gældende, hvis du får udført 1 stk. årlig algebehandling af dine fliser.

Men så er din terrasse til gengæld også klar til de mange sommeraftener – hvert år.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *