Smag på lækre vine – din amatørguide til en god vinsmagning
Share:

Smag på lækre vine – din amatørguide til en god vinsmagning

Du har planlagt, at du, og nogle du holder af, skal sammen på vinsmagning, og du kan godt glæde dig! Hvad end du er en stor kender af vin, ved en smule eller blot drikker vin for fornøjelsens skyld, så er en vinsmagning nemlig en helt fantastisk oplevelse.

Der sker nemlig noget helt særligt med det at drikke vin, når du får hjælp af professionelle, som ved noget om det. Du bliver opmærksom på, hvad du smager, hvilke forskellige dufte der er, og hvilken konsistens vinen har.

Kom godt i gang

Når du skal booke din vinsmagning, har du nogle forskellige valgmuligheder. For det første kan du vælge at gå ned i den lokale vinhandel og snakke med dem. De vil typisk kunne give dig et tilbud. Men her får du så kun det ene bud.

En anden mulighed, som giver dig lidt flere ting at vælge mellem, er at booke en vinsmagning over internettet. Her vil der være flere udbydere, forskellige prisniveauer og forskellige typer af oplevelser at vælge mellem.

Imødekom alles behov og ønsker

Dette er især en fordel for dig, som skal tilpasse vinsmagningen til en større gruppe, som måske ikke alle er helt på samme niveau, når det kommer til præference og viden om vin. Du kan se de forskellige muligheder via dette link.

Det skal du holde øje med

Medmindre du virkelig er stærk inden for vin, så kan du godt komme til at føle dig lidt akavet under en vinsmagning. Det er nemt at føle, at man står og hænger, og ikke helt ved, hvad man skal gøre med glasset i sin hånd.

Det skal selvfølgelig drikkes. Men forinden er det godt at være opmærksom på nogle ting ved vinen; drej den rundt i glasset og læg mærke til, om den har draperinger. Hold den op mod hvidt papir for at tjekke gennemsigtigheden, og duft for at sanse dens mange nuancer.

Fejl du ikke må begå

Den mest klassiske fejl, man kan begå til en vinsmagning, er at begynde at bælle. Du er sikkert vant til, at du drikker godt til, når du får vin derhjemme.

Det er en god idé at tage det mere stille og roligt her. For I skal sikkert igennem mange vine, og du vil helst ikke blive så fuld, at du ikke længere kan smage. Drik lidt, men hold igen.

Alternativer til vinsmagning

Hvis ikke alle i gruppen kan lide vin, kan det være rigtig surt at tage på vinsmagning. Det sjove ved en sådan oplevelse er nemlig helt betinget af, at alle kan nyde de dejlige dråber under processen.

Heldigvis er der andre sjove alternativer, som I med fordel kan opsøge i stedet for vinsmagningen. Det kunne være andre smagsoplevelser, for eksempel ginsmagning eller whiskysmagning – som du blandt andet kan booke via dette link. Her får I på samme måder samme behandling, men med en anden type af alkohol.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *