El-arbejde, du selv må foretage, og el-arbejde du skal bruge en elektriker til
Share:

El-arbejde, du selv må foretage, og el-arbejde du skal bruge en elektriker til

Når der tales om el-arbejde, så er det ikke altid gør-det-selv-arbejde, som der tales om. Der er nemlig nogle ting, som det slet ikke er lovligt at kaste sig ud i selv, lige såvel som det langt fra er alt arbejdet, at det er ufarligt, at man kaster sig ud i at udføre uden at have nogen form for autorisation inden for elektrikerfaget.

Det med strøm er nemlig altid en smule nervepirrende, og i værste tilfælde er det også noget, som der kan gå grueligt galt, hvis ikke man har den nødvendige viden og erfaring i forhold til det, som man beskæftiger sig med. Og i sådanne situationer bør man derfor kontakte en elektriker Allerød.

Husk, at der findes mange regler og lovkrav, som man også skal forholde sig til

Men hvad er det så, man må gøre selv, og hvad er det, man skal sørge for at søge hjælp til. Det er ikke et simpelt svar, idet der er mange aspekter af elektrikerfaget. Det handler nemlig ikke blot om, hvad man må, og hvad man ikke må.

Der er også en lang række regler og lovkrav, som der skal overholdes, når man arbejder el, og derfor er det også vigtigt, at man har en viden herom. Har man ikke det, bør man derfor ikke kaste sig ud i nogen form for el-arbejde – heller ikke selvom at det rent faktisk er lovligt at klare selv.

Du må klare alle de mindre ting selv

Når det så er sagt, så er det faktisk kun de mindre ting, som du selv må beskæftige dig med uden nogen form for autorisation. Det være sig for eksempel at reparere og forny dine løse forlængerledninger lige såvel, som du også gerne selv må lave en forlængerledning med en stikprop. Det kaldes også for et hanstik. Og det samme gør sig gældende med en forlængerledning med et stykke ledning eller en stikdåse. Og så må du også gerne selv udskifte og montere diverse lamper i dit hjem samt nogle andre mindre ting.

Kontakt en dygtig elektriker fra Allerød, når du skal have ordnet de faste installationer

De ting som du ikke selv må beskæftige dig med, er dem, der har med den faste elinstallation i dit hjem at gøre. Det vil sige, at du skal kontakte en elektriker, hvis du skal have skiftet noget, som har med kraftinstallationer over 230V at gøre, hvis du skal have ordnet noget i din gruppe/eltavle, hvis du skal have monteret nogle nye installationer i dit hjem, eller hvis du skal have udskiftet nogle af dine udvendige stikkontakter og installationer. Det er således de større processer, som der kræver, at du får en professionel og autoriseret elektriker ud.

Er du på jagt efter sådan en? Så finder du en elektriker i Allerød, der står klar til at hjælpe dig godt igennem dine elprocesser.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.