Boligtrenden anno 2019
Share:

Boligtrenden anno 2019

Nøjagtig som med tøjmoden, så skifter boligmoden også år efter år – måske ikke lige så hyppigt som når det gælder påklædning, ikke desto mindre bærer dette år også på nye tendenser til hjemmet. I de næste afsnit kan du læse dig til, hvilke elementer du kan tilføre dit hjem for at holde det up to date – i hvert fald trendmæssigt.

Start med de store ting

Står du i den spændende situation, at du skal flytte eller måske endda bygge nyt, så slå øjnene godt op her og tag ved lære.  Nok skifter boligmoden stort set med hvert nye kalender år, men alligevel er der vise nuancer og stilarter, som kan karakteriseres som klassiske og tidløse. Her i Skandinavien gælder det især farven hvid og i det hele taget lyse nuancer og neutrale elementer.  Vælg derfor med fordel et lyst køkken og ditto badeværelse i din boligindretning, da det rent ikke økonomisk ikke sådan bare lige kan skiftes ud, når man pludselig synes, at en ny farve er smart. Man bliver nemlig ikke lige sådan træt af at kigge på et lyst køkken, da det giver et overordnet rent og rummeligt udtryk. En vigtig huskeregel i sin boligindretning er også, at det ikke kun skal være pænt men også helst funktionelt og praktisk – særligt hvis man er en familie med børn i flere aldre. Et hjem skal helst kunne rumme hele familiens behov fra barn til voksen. Start derfor med at sætte jer ned og nøje overveje, hvad der er vigtigt for jer i en travl hverdag i hjemmet. På den måde får i lettere skabt den helt ideelle drømmebolig.

Den mere trendbaserede indretning

Når så de praktiske, og måske mere sikre og langtidsholdbare valg er truffet, så kan der leges med farver og materialer. Find med fordel inspiration i boligmagasiner, hos venner og bekendte eller på diverse sociale medier. Tæpper, puder og pyntegenstande kan relativt let og hurtigt skiftes ud i henhold til tidens modefarver. Lige nu trender materialer som messing og marmor  og farver som rosa, min grøn, kongeblå og brunlige nuancer er yderst populære. Har du mod på kreativ udfoldelse, kan du også male en væg i for eksempel stuen, køkkenet eller badeværelse i en af tidens modefarver.

Når det kommer til møbler, gælder der lidt af de samme gode råd fra ovenstående afsnit. Med mindre du køber ekstremt budgetvenlige møbler, så gå efter det klassiske frem for det trendy. En lysegrå sofa kan holde år efter år, mens en rose velour formentlig vil kede dig efter et år eller to.  Pift i stedet din neutrale og forhåbentlige komfortable sofa op med smarte puder og et lækkert tæppe.

Planter gør også rigtig meget for vores indretning. Mens kaktusser for et par år siden hittede stort, er de nu slået af pinden til fordel for store grønne stueplanter, Pampas græs og Brudeslør i pastelfarver. Prøv dig frem og find de planter, det matcher netop din boligindretning til perfektion.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *