Husejere vælger oftere en bil med jydekrog
Share:

Husejere vælger oftere en bil med jydekrog

Anhængertrækket har fået det komiske navn, jydekrogen, da mange forbinder det med biler fra Jylland. Der er dog kun små regionale forskelle på bilerne, når man ser på om de har anhængertræk eller ej.

Derimod er der stor forskel på hvilken bil man vælger, om man bor i hus eller i lejlighed. Husejerne vælger nemlig ofte en bil med træk, hvilket nok skyldes det øgede behov for kørsel med trailer.

Når man har et hus og en have, så er der nemlig ofte affald, sand, brænde og meget andet, som skal køres fra og til boligen. Her er det oplagt med en stor trailer, som kan have alt dette på en gang. Samtidig med man undgår at svine bilen til.

Har du ikke anhængertræk på din bil, kan du her få en pris på montering af anhængertræk.

Svært at undvære bilen på landet

Når man ser på bilejerne, så er der klart flest på landet. Her er det nemlig svært at klare sig uden, da den offentlige transport er ret dårlig mange steder, så man bliver nødt til at have en bil for at komme frem og tilbage.

Derimod lever de fleste i København uden bil, da det er utroligt nemt at cykle, tage bussen, metroen eller S-toget. Desuden koster det mange penge at parkere bilen i København, samt der er ofte kø på vejene. Alt dette taler for at undvære bilen, hvilket mange Københavnere derfor gør.

Bilen og jydekrogen har derfor ikke så meget med Sjælland kontra Jylland at gøre, det er mere et spørgsmål om man bor på landet eller i byen. Og der er masser af steder på Sjælland, som ligger langt ude på landet, hvor der ikke kører offentlig transport.

Derfor burde man måske kalde det for en landmandskrog, det ville være et mere sigende ord for jydekrogen. Det bliver dog nok svært at ændre navnet, da det mere eller mindre officielt er kommet med i vores sprog.

Vedligehold af huset kræver en bil

Er man ejer af et hus, så skal man også stå for at renovere dette. Der er i hvert fald mange, som selv gør en del af dette arbejde, da det ellers bliver dyrt i håndværkertimer. Du kommer dog ikke langt med renovering af en bolig uden en bil, og aller helst skal du have en trailer.

Alt fra vedligehold af træværk, murer, nye vinduer, haveartikler, terrasse mv. kræver større mængder materialer. Det kan man ikke klare uden en bil, hvilket man også skal have med i sine beregninger, hvis man tænker på at købe nogle billige kvadratmeter på landet.

Til lejligheder er dette arbejde langt mindre, da ejerforeningen ofte udfører det meste udvendige vedligehold. Så her har man slet ikke samme behov for en bil, og ejere af lejligheder bruger ofte det meste af budgettet på indvendig pyntning og indretning i stedet.

Folk i byerne bruger flest penge på indretning

De nye trends om boligindretning rammer ofte byerne først, hvorfor det er her folk bruger flest penge på indretning. Derudover skal folk i byerne heller ikke bruge så mange penge på det udvendige vedligehold af boligen, hvorfor de ofte har flere penge til det indvendige.

Desuden har mange i byen som nævnt ingen bil, hvilket igen er med til at give ekstra luft i budgettet til andre ting som indretning. Samtidig bruger folk i byerne mere tid inde i deres bolig, da de ikke lige har en have at gå ud i.

Dette kan også være med til at gøre, at de bruger de ekstra penge på indretningen, nu de bruger så meget tid inde i boligen. Det er selvfølgelig forskelligt fra folk til folk, men trenden er klart at folk i byerne bruger flest penge på indretningen.

Data fra Danmarks Statistik

Data om hvilke biler, som har anhængertræk og andre data her fra artiklen er fundet i Danmarks Statistik. Det er dog ikke alt data, som er lige grundigt registreret og det kan være svært at måle på en del af det. Her tænkes på danskerne forbrug til indretning og renovering.

Derimod er det let at se, hvilke biler, som har jydekrog i hvilke områder. Bilejerne skal nemlig syne deres bil med anhængertræk og det bliver derfor officielt via motorregistret.

Myten om den jydekrogen kan man derfor næsten aflyse, eller det er i hvert fald ikke særlig meget mere udbredt i Jylland med en krog på bilen. Tager man samtidig højde for de ekstra landområder i Jylland, så kan man ikke sige, at jyderne er gladere for deres krog.

Fremtidens biler og anhængertræk

Det er ikke til at sige, hvordan fremtiden kommet til at se ud, når man tænker på vores levestil med biler og bolig. Det er dog sikkert, at den teknologiske udvikling er i kraftig vækst, og der kommer hele tiden nemmere og smarte løsninger på alt.

Droner er allerede blevet en fast del af vores samfund, og man må forvente at dette fortsætter. Sammen med selvkørende biler, bliver det pludseligt nemt at undvære jydekrogen og bilen. Og kigger man lidt længere frem, så kan man nok også få en robot til at bære varerne for en.

Alt dette er selvfølgelig lidt ude i fremtiden, og indtil videre må folk på landet stadig gøre brug af en bil med træk og deres muskler, når de skal holde boligen i stand og have hverdagen til at fungere. Det bliver dog spændende at følge udvikling, som med sikkerhed kommer til at gå stærkt.

Hvor bor vi i fremtiden

Her bliver det også spændende at følge, om det øgede tilflytning til byerne fortsætter, eller om det smarte teknologiske udvikling igen gør det populært at bo på landet. Hvis det pludseligt bliver nemt at bo på landet, så vil mange nok gøre brug af disse fordele.

Man kan forestille sig, at flere og flere vil arbejde hjemmefra foran computeren, samt de kan få alt bragt ud via droner og selvkørende biler. Så skal man hverken pendle efter job eller varer, og man kan bo midt i naturen på landet. Indtil videre må man dog have hjælp af bilen og krogen, hvis man vil nyde den landlige luft.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *