Kør i drømmebilen med flexleasing
Share:

Kør i drømmebilen med flexleasing

Det har aldrig været billigere at realisere din drøm om, at kører i den bil du altid har drømt om. Flexleasing har gjort drømmen til en realitet for en almene dansker, med flexleasing skal du nemlig ikke betale den fulde registreringsafgift på en gang. Men i stedet skal du betale registreringsafgiften i små rater i de måneder, du ønsker at havde plader på din drømmebil. De senere år er flexleasing blevet mere udbredt, hvilke også har resulteret i, at vi ser flere danskere kører i deres drømmebiler.

Men hvad er flexleasing egentlig?

Flexleasing er det de fagbranchen kalder en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder mest om at eje bilen selv – dog er der nogle væsentlige forskelle. Ejer forholdene er en de væsentlige forskelle der er med flexleasing fremfor at eje bilen selv. Det er nemlig leasingselskabet der ejer bilen i hele leasingperioden, og leasingtager får brugsretten over bilen i perioden, hvilke svare til at leasingtager i princippet lejer bilen i leasingperioden. Som tidligere nævnt minder flexleasing mest af alt om at eje bilen selv, hvilke også betyder leasingtager skal betale alle regninger til reparationer, serviceeftersyn, bilsyn, dækskifte og så videre. Når du flexleaser en bil skal du betale månedlige leasingydelser, samt en eventuel engangsydelse, derudover er det yderst vigtigt, at du vurdere om restværdien i leasingkontrakten er realistisk. Restværdien er den værdi bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, og med flexleasing er som udgangspunkt leasingtager der skal stå for salget af bilen til en tredje part. Læs mere her…

Fordele ved flexleasing

En af fordele ved flexleasing er, at du ikke skal betale den fulde registreringsafgift med det samme, men i stedet betaler registreringsafgiften i små rater i hele leasingperioden, hvor bilen er på plader. Dette giver en stor økonomisk besparelse, der gør flexleasing mere lukrativt end normal køb af bil. En bil på plader uden fuld registreringsafgift giver også en række andre fordele såsom; mindre værditab og billigere forsikring, da værditab og forsikring bliver beregnet på baggrund af bilens værdi uden registreringsafgift.

En anden fordel ved flexleasing er, at du hellere ikke skal stifte et banklån til en bil, så du slipper for at stifte gæld. Leasingselskabet har sikkerhed i bilen, hvilke også typisk giver en lavere engangsbetalingen med flexleasing, end det du ville få ved et normalt bilkøb med finansiering. Normalt er engangsbetalingen på flexleasing på omkring 5-10%, hvorimod engangsbetalingen ved normalt bilkøb med finansiering er på omkring 20% af bilens værdi.

Læs også: Så stor prisforskel er der på bilsyn i Herning

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *