Få køberrådgivning når du køber bolig, så du ikke risikerer noget
Share:

Få køberrådgivning når du køber bolig, så du ikke risikerer noget

Et boligkøb er højst sandsynligt den dyreste investering, du nogensinde kommer til at foretage. Der er ikke ligefrem tale om et impulskøb, og derfor er der en masse overvejelser, der bør ligge til grund for købet. Ved køb af bolig er det vigtigt at være grundig, så man ikke ender med at købe katten i sækken. Fejlkøb af bolig kan være en dyr affære og et dårligt udgangspunkt for en god tilværelse i sit nye hjem.

Derfor er køberrådgivning nødvendigt

Som reglerne er nu, er køberrådgivning faktisk ikke noget krav. Det er derfor helt frivilligt, om du vil investere i køberrådgivning, når du køber bolig. Du skal dog vide at papirer på bolig, kan være meget kompleks læsning, og det er nemt at overse vigtig information, som kan have konsekvenser for det videre køb og overtagelse. Derfor benytter langt de fleste sig i dag af køberrådgivning, når de køber bolig.

Køberrådgivning udføres normalt af en person med baggrund som advokat, byggesagkyndig, bankrådgiver eller ejendomsmægler. Personen vil give dig en uvildig vurdering, af det køb du er ved at foretage ved at gennemgå relevante papirer på boligen som fx tilstandsrapport, BBR rapport m.m.

Sammenlign priser og find den billigste pris

Det kan være svært at vurdere, hvilken køberrådgiver man skal vælge, og hvor man skal gå i gang med at lede. Dertil kommer, at det kan være omfattende arbejde manuelt at indhente tilbud fra flere forskellige steder for at finde den bedste pris på arbejdet. I stedet kan det være en fordel at benytte online prissammenligningssider, der kan give dig flere tilbud på én gang på den samme type rådgivning. På disse sider indhenter du nemt og hurtigt 3 forskellige tilbud, som du kan holde op imod hinanden.

Før i tiden benyttede folk mest advokater til køberrådgivning, men efter at de andre aktører også er kommet på banen, er konkurrencen hertil blevet skærpet. Dette kommer dig som forbruger til gode, da de fleste i dag tilbyder skræddersyede løsninger, alt efter behov, til en fordelagtig og konkurrencedygtig pris.

Ikke kun fokus på prisniveau

Når du skal anvende køberrådgivning, skal du ikke kun vurdere tilbud ud fra pris. Du skal tænke meget over hvad dit behov er, samt hvad du får for pengene. Når det handler om køberrådgivning, er der en meget stor sammenhæng mellem pris og kvalitet. Dermed ikke sagt at køberrådgivning til lave priser er dårlig køberrådgivning, for det er det ikke. Det er forsat udført af en professionel. Dog er der forskel på hvor meget, man får for pengene. Det kan fx være, at hvis man betaler mange penge for arbejdet, så er arbejdet mere omfattende, ved at rådgiveren tager med ud og ser på boligen, gennemgår alle papirer, og holder møde med dig. Den billigste løsning indeholder måske kun gennemlæsning af papirerne. Det er derfor vigtigt at vurdere dit behov, inden du vælger en køberrådgiver ud fra pris, og dertil undersøge hvad tilbuddet indeholder.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *