Privatleasing har aldrig været mere populært!
Share:

Privatleasing har aldrig været mere populært!

Privatleasing har aldrig været mere populært, og antallet af leasingbiler på de danske veje er steget de seneste fem år i følge statistik fra Danmarks Statistik. På trods af at privatleasing aldrig har været mere populært, så er der stadig nogle danskere der er usikre på hvad privatleasing egentlig er for noget.

Hvad er privatleasing?

Det helt korte svar på hvad privatleasing er: Langtidsleje af bil igennem et leasingselskab/bilforhandler. Ved privatleasing har leasingselskabet/bilforhandleren ejendomsretten over køretøjet i hele leasingperioden, og du som leasingtager får brugsretten til køretøjet. Helt grundlæggende betyder det, at leasingselskabet/bilforhandleren ejer bilen, og du som leasingtager køber retten til at bruge den til det du ønsker. Der findes grundlæggende to former for privatleasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. I det nedenstående
afsnit vil vi redegøre for kendetegn ved operationel leasing og finansiel leasing.

Læs også: https://leasingoffer.dk/privatleasing-bil/

To forskellige former for privatleasing – Operationel leasing og finansiel leasing

Der findes grundlæggende to former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Det kan være svært at gennemskue, om en leasingkontrakt er en operationel leasing eller en finansiel leasing. Men der er en række kendetegn der kan være med til, at fastslå om leasingkontrakten er operationel eller finansiel.

Leasing-tabel

Operationel leasing

Operationel leasing er den leasingform der kendes fra en bilforhandler der privatleaser helt nye biler, som et alternativ til at købe bilen. Denne form for leasing giver total budgetsikkerhed, og du slipper dermed for alle bekymringer der er ved at eje en bil selv. Uforudsete udgifter til reparation, service, dækskifte osv. er alle udgifter bilforhandleren står for og du skal dermed ikke bekymre dig om dette. Med operationel leasing ved du nøjagtigt, hvad det koster dig at have en bil til rådighed hver måned. En ulempe ved operationel leasing er, at en operationel leasingkontrakt typisk indeholder imellem 10.000-40.000 kilometer, og hvis du kører mere end dette så skal du i de fleste tilfælde betale en høj takst for overkørte kilometer.

Finansiel leasing

Finansiel leasing er en leasingform der bruges til finansiering af bil og typisk dyrere biler og minder mest af alt om et traditionelt billån. Der er dog nogle væsentlige forskelle. I modsætning til operationel leasing skal du med finansiel leasing selv stå for alle udgifter til reparationer, service, osv. (få tilbud hos https://din-bil.dk/) En ulempe ved finansiel leasing er, at du ved endt leasingperiode skal henvise bilen til en køber til restværdien der er i leasingkontrakten. Hvis dette ikke er realistisk, og prisen er for høj i forhold til markedsværdien ved endt leasing risikerer leasingtager at få en efterregning.

Finansiel leasing bruges typisk i sammenhæng med flexleasing, hvor du slipper for at betale hele registreringsafgiften.

Du kan læse mere om flexleasing her: https://goleaseit.dk/flexleasing/

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *