Arbejd på farten som iværksætter
Share:

Arbejd på farten som iværksætter

Dette er et gæsteindlæg og redaktionen tager derfor ikke ansvar for indholdet.

De klassiske arbejdsforhold er under udvikling. Det er ikke længere for givet, at man har et klassisk 8-16 arbejde, hvor man mere eller mindre har et stationært holdepunkt. Specielt den yngre generation der er vokset op med internettets mange muligheder, bryder med de klassiske forhold.

Et af de steder hvor man tydeligst kan se udviklingen, er den ændrede tilgang til iværksætteri. Hvor det før mest var forbeholdt enkelte, ofte lidt anderledes typer, kaster rigtig mange fra den yngre generation sig hovedkulds ud i iværksætteri. Fælles for dem er ønsket om at være sin egen lykke smed og friheden, der følger. Specielt friheden ved iværksætteri skiller sig meget ud fra det mere typiske arbejde.

Friheden ved iværksætteri

Eftersom en stor del af de klassiske arbejdsopgaver er gået fra at være fysiske og manuelle til at blive en del af den digitale verden, er det i mindre grad vigtigt, hvor man befinder sig, når man udfører sit job.

Du kan blandt andet sagtens finde en lejebolig i København, hvor du vil bo for en stund, samtidig med du laver et arbejde for en virksomhed i Silkeborg. Det kan være din kæreste eller dine venner er i København, og stedet derfor er mere attraktivt for dig at befinde sig i det daglige.

Selvom du for det meste arbejder i København, er der dog formentlig tider, hvor du bliver nødt til at tage til Silkeborg. Det kan være ved kundemøder, hvor Skype ikke er tilstrækkeligt. Hertil er det bare om at pakke det allermest nødvendige, tage bilen over broerne og ellers bare gå til den til møderne. Du behøver bestemt ikke at blive der mere end højst nødvendigt. Hvis du er sulten, er det derfor bare om at skrive ’pizza Silkeborg’ på hungry.dk, hvorefter der hurtigt vil blive leveret mad til den givne adresse.

Tag på ferie med dit arbejde

Endnu mere frit føles det, når du simpelthen bare kan tage på ferie med dit arbejde. På den måde er det selvfølgelig ikke en klassisk ferie, da du stadigvæk skal arbejde, men det er trods alt bedre at sidde i solen med udsigt til bjerge og arbejde end at sidde på et gråt kontor en dejlig sommerdag.

Der er flere måder, hvorpå du kan gribe sådan en ferie an. En måde er at tage til et afsides sted med enten venner eller kæreste. På den måde vil det formentlig mest minde om en klassisk ferie. Hertil skal du dog bare huske at finde en lokation, hvor der er faciliteter, der underbygger muligheden for at arbejde. Når du tager på ferie for at arbejde, er din mobil dit kæreste eje. Lav derfor inden du rejser en huskeseddel, hvor tilbehør til mobil står øverst. Det gælder blandt andet oplader og cover, så den ikke går i stykker, mens du er på et af dine eventyr.

En anden måde at gribe det an på, hælder til at det bliver lidt mere arbejde end ferie. Du kan tage til en af de mange iværksætterfælleskaber rundt omkring i verden. Overalt dukker disse fællesskaber op. Her er der rig mulighed for at få en rigtig fed arbejdsoplevelse. Der er rigtig gode arbejdsfaciliteter, du bliver formentlig inspireret af de mange andre iværksætter, og det er en god mulighed for at netværke.

Silicon Valley er nok et af de mest prominente områder for iværksætterfællesskaber. Her findes der fællesskaber inden for alle typer industrier og der er perfekte betingelser for en startup virksomhed. Silicon Valley Entrepreneurs er en af de mest kendte og respekterede af disse communities. Den blev allerede grundlagt i 2007 og har over 23.000 medlemmer. Dette er et rigtig godt sted at starte.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *