Leasing af motorcykel er blevet populært
Share:

Leasing af motorcykel er blevet populært

Leasing af motorcykel er ved at blive populært, og flere vælger denne løsning når de ønsker, at anskaffe sig en motorcykel. Leasing indenfor biler har i mange år været yderst populært, og dette har været med til at øge fokussen på leasing af motorcykel. Leasing af en motorcykel foregår, som regel som en finansiel leasingkontrakt, denne leasingtype går i daglig tale under navnet flexleasing. Med leasing af motorcykel skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på en motorcykel med det samme, men i stedet betaler du den månedlige rater i de måneder leasingperioden løber over. Hvor store disse rater er på motorcyklen, kommer an på motorcyklens markedspris, og motorcyklens alder.

Satserne er følgende:

  • Er motorcyklen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% plus moms pr. måned.
  • Er motorcyklen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% plus moms pr. måned.
  • Er motorcyklen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% plus moms pr. måned.

Hvad indebærer en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder mest af alt om at eje motorcyklen selv. Der er dog nogle væsentlige forskelle, såsom at leasingselskabet har ejendomsretten over motorcyklen og du som leasingtager får brugsretten over køretøjet i leasingperioden. Helt lav praktisk betyder det, at leasingselskabet ejer motorcyklen, og du som leasingtager får råderetten over motorcyklen i leasingperioden. Med finansiel leasing skal du betale en månedlige leasingydelser i hele leasingperioden og en evt. engangsydelse. En leasingperiode er typisk på 12-36 måneder, men kan sagtens være kortere eller længere alt efter leasingtager’s ønske. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager henvise motorcyklen til en tredje part. Det er dermed vigtigt, at restværdien der er indbygget i leasingkontrakten afspejler en realistisk restværdi. Restværdi er den pris motorcyklen skal sælges til efter endt leasing. Hvis denne restværdi ikke er realistisk, så kan leasingtager risikere at få en efterregning på motorcyklen når den skal sælges.

Fordele og ulemper ved leasing af motorcykel

Der er en række fordele og ulemper ved leasing af motorcykel, vi har lavet en lister over både fordele og ulemper ved leasing. Dette har til formål og hjælpe dig med at vurdere om leasing af motorcykel er noget for dig eller du ønsker at købe en motorcykel.

Fordele ved leasing Ulemper ved leasing
Mulighed for at begrænse leasingperioden til sommerperioden, hvilke vil give lavere omkostninger Du ejer i princippet ikke motorcyklen

 

Billigere forsikring på grund af motorcyklen kun skal forsikres for værdien af motorcyklen uden registreringsafgift I nogle tilfælde kan leasing være dyre end at købe motorcyklen selv
Mulighed for at skifte motorcykel ud hyppigt Du skal henvise en tredje part til motorcyklen efter endt leasing
Mindre pengebinding i en motorcykel sammenlignet med køb af motorcykel med fuld registreringsafgift
Nemmere at sælge efter endt leasing, da motorcyklen nemmere kan sælges uden for Danmark.
Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *