Disse 3 brætspil kan gøre dig klogere
Share:

Disse 3 brætspil kan gøre dig klogere

At spille brætspil kan være både sjovt og hyggeligt. Men var du klar over at det faktisk også kan gøre dig klogere at spille brætspil? Visse brætspil aktiverer hjernens analytiske og strategiske evner. Over længere tid kan det forøge hjernens kapacitet til at tænke taktisk og langsigtet.

Hvis du mangler en undskyldning for at tage ud til kammeraterne og spille brætspil, kan du altså nu fortælle konen at det ikke bare er for hyggens skyld. Det er jo træning, forstår du.

Det er dog vigtigt at huske på, at alle brætspil ikke er skabt lige når det kommer til at udvide hjernens mentale råderum. Det siger næsten sig selv, at skak er mere udfordrende end ludo. I denne artikel vil vi afdække de brætspil som kan gøre dig mere strategisk anlagt, og vi starter med netop skak.

Skak

Skak er et brætspil som de fleste af os kender i et eller andet omfang. Skak virker simpelt på overfladen, men kan tage årevis at mestre. Skak handler i bund og grund om at forudsige fremtiden.

Det kan selvfølgelig være svært at forudsige fremtiden ude i den virkelige verden, men i skak er der kun et begrænset antal muligheder. Det er op til dig som spiller, at forudsige hvordan din modstander vil forsøge at slå dig. Den som kan tænke mest langsigtet, vinder i skak.

Dygtige skakspillere kan bruge deres skakevner positivt ude i den virkelige verden. En dygtig skakspiller er svær at snyde eller løbe om hjørner med, fordi vedkommende altid tænker “hvad bliver det næste træk?”

Var du egentlig klar over, at det er muligt at spille på udfaldet af internationale skakturneringer? Hvis du synes skak er spændende, så ville det måske interessere dig at spille på skakturneringer, og få mulighed for at tjene penge på det. Vi anbefaler at du tjekker nogle af de bedste bookmakere i Danmark for at finde et passende sted at spille på skak.

Risk

Risk er et strategispil som handler om at erobre verden. En af de vigtigste lektioner man kan lære af at spille risk er ressourcehåndtering. I risk bliver man tildelt et fast antal tropper hver runde, og det er op til spilleren at allokere disse ressourcer mest fornuftigt.

Nogle gange står man overfor et valg, hvor man skal bestemme sig for om man vil sprede sine ressourcer meget tyndt ud over et stort geografisk område, eller holde op med at sende tropper til et område, for i stedet at fokusere på at erobre et andet kontinent.

Risk indbyder i øvrigt til at man kan oprette alliancer med sine medspillere for at slå de andre modstandere. Dette er en god måde at øve sig på at forbedre sine samarbejdsevner med sine venner eller familiemedlemmer.

Matador

Matador er et hyggeligt familiespil som kan spilles af selv meget små børn. Nu sidder du måske og tænker “hvordan i alverden skal jeg blive klogere af at spille Matador? Handler det ikke bare om at slå en terning, og så håbe på at man ikke lander på rådhuspladsen hvor der står 4 hoteller?”

Nej, Matador handler om meget mere. Det har især et enormt potentiale for de mindste børn. Matador er nemlig med til at lære børn om vigtigheden af at tage de rette finansielle beslutninger. Bruger du alle dine penge tidligt i spillet, så har du ikke flere når der skal betales regninger senere hen.

Desuden er Matador en god anledning til at lære børnene om en af de mest risikable muligheder i livet: gæld. Er du først begyndt at tage lån ud af banken ved at pantsætte dine ejendomme, så er dette typisk en skrue uden ende, som fører til at du til sidst må erklære dig konkurs, og dermed ude af spillet.

Næste gang der kommer gæster på besøg, så hiv et af disse brætspil frem. Det er både sjovt og lærerigt!

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *