Sådan finder du den bedste elevationsseng
Share:

Sådan finder du den bedste elevationsseng

At sove godt og at sove nok er to vigtige faktorer for menneskets velbefindende. Sover vi dårligt, kan det lede til langvarige spændinger og smerter i eksempelvis skulder, ryg eller nakke. Sover vi ikke nok om natten, bliver en lang række kropslige funktioner påvirket og ligeledes gør vores mentale helbred. Søvn er hele kroppens, inklusive hjernens, restitution og det er derfor vigtigt at få nok hvile, hvis du gerne vil opretholde en fornuftig livskvalitet livet igennem, da det selvfølgelig ikke er nogen hemmelighed, at man bare sover bedre i en seng af god kvalitet, som man ligeledes kan have i mange år fremadrettet.

Den gode søvn afhænger derfor i stor grad af, hvilken seng ud sover i og hvordan den passer til din krop. Ikke to mennesker er ens når det kommer til ergonomi, så du vil risikere at skulle prøve nogle forskellige ting og senge af, inden du finder den rigtige for dig. Elevationssenge er optimale til dig, der gerne selv vil have lov til at bestemme, hvordan du ligger.

Fordele ved at sove i en elevationsseng

Måske synes du, at det er det rarest for dig at have benene hævet en smule, når du sover? Eller hæver du gerne gærdet, så du ligger bedre med hovedet? En elevationsseng er motoriseret seng og selvom det lyder voldsomt, er det faktisk praktisk. Motoren er naturligvis lydløs, men den lader dig omrokere på sengebunden efter behov, hvilket giver dig ergonomisk tilpasset søvn. Den største og klareste fordel ved en elevationsseng er netop fleksibiliteten, så du kan tilpasse sengen til dit behov.

Hvis I sover to i samme seng, er det muligt at få en todelt elevationsseng, der individuelt lader jer justere den enkelte del af sengen efter jeres ønske. Det giver en stor personlig frihed. Slutteligt er en tredje og meget markant fordel, at elevationssengen styres med en fjernbetjening, så du skal næsten ikke røre en finger, når du gerne vil sikre dig en god nats søvn. På nyere modeller er der tilmed kommet apps, så du kan styre din elevationsseng direkte fra din smartphone eller tablet.

Der er desuden også ofte meget lange garantier på elevationssenge, hvis du skulle rende ind i problemer med sengen eller motoren.

Skal du handle online eller i en fysisk butik?

Du kan naturligvis godt købe en elevationsseng på internettet, men det er der altid en risiko ved. Fordelen ved at handle på internettet er dog, at du direkte og på ét sted kan læse om elevationssenge test og sammenligne priser på forskellige modeller, uden at du skal fare land og rige rundt i forskellige butikker. Der kan derfor være mange penge at spare på internettet, men det er altid bedre, at prøveligge sengen i den virkelige verden. I fysiske butikker kan du ligeledes modtage rådgivning på stedet. Det er blandt andet vigtigt at mærke hvordan madrassen føles, højden af sengen og hvordan du ligger i sengen. Det er eksempelvis vigtigt, at din krop ligger vandret, når du lægger dig til at sove.

Du kan dog også sagtens opleve god service på internettet. Nogle internetbutikker tilbyder virtuelle rådgivning over kundeservice, mens andre har en chatfunktion. Det vil dog aldrig være tilsvarende en fysisk oplevelse med sengen.

Ting du skal overveje ved køb af elevationsseng

En seng er som bekendt ikke bare en seng, og derfor er der en hel del ting, du skal overveje, inden du slæber din første elevationsseng med hjem. Som sagt er ikke to mennesker ens, og madrassen er størstedelen af en seng. Det er her du hviler din krop og skal have den største støtte og komfort i nattens løb. Valget af den rigtige madras er derfor essentielt. Madrasser kommer i forskellige hårdheder. Desto mere du vejer, desto fastere en madras bør du vælge. Dette er for at skåne dig og din krop, når du sover, da en for blød madras eksempelvis kan give hold i nakken og varige smerter i ryggen, da der mangler støtte om natten.

Som alle andre senge kommer elevationssenge også i forskellige designs, blandt andet forskellige rammer og forskellige former for træben.

Ligesom i almindelige senge, findes der også et utal af madrasser i forskelligt materiale til elevationssenge. Hvis du er i tvivl om, hvilken elevationsseng, du skal sælge, er det altid en god idé at spørge nogle eksperter til råds. I alle fysiske butikker, hvor du kan købe senge, er det muligt at få kyndige råd og vejledning om, hvad du skal være opmærksom på og kigge efter, når du vil investere i en elevationsseng.

Du kan også læse guides og lære af andre menneskers erfaringer på internettet, hvor du kan høre mere til andres erfaringer med forskellige modeller af elevationssenge.

Gode råd til en god nats søvn

At sove i den rigtige seng er naturligvis ikke hele tricket. Lad os sige, at du i gennemsnit sover otte timer om natten, betyder det, at du i gennemsnittet bruger over 200.000 timer af dit liv i sengen.

Smartphone i sengenMange har desuden gjort det til en vane, at ligge og stirre ind i skærmen på en smartphone eller tablet inden sengetid, men det blålige lys kan faktisk være med til at forstyrre din nattesøvn – Selv inden du falder i søvn. Hvis du absolut gerne vil have en skærm at kigge på, inden du skal sove, kan du investere i en Kindle eller en anden tablet beregnet til læsning, hvor lyset på skærmen er i en gullig tone, der ikke forhindrer dig i at falde i søvn. Du kan naturligvis også bare kaste dig over en helt almindelige bog eller magasin, inden du lægger dig til at sove.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan du prøve at sprøjte linned-spray på dit sengetøj, før du går i seng. De er fyldt med afslappende, aromatiske olier, der har en afslappende virkning på muskler og sind. Et varmt bad inden sengetid kan også hjælpe dig med at slappe af.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *