Lad bedemanden hjælpe når familien oplever tab
Share:

Lad bedemanden hjælpe når familien oplever tab

Det er aldrig rart at skulle åbne emnet om døden og dét, der kommer efterfølgende for familien, når ens kære går bort til den anden side for at vente. Situationen kan virke meget intimiderende og uoverskuelig, da der er en del ting, der skal tages hånd om i forbindelse med nogens bortgang. Uanset om man bor i området omkring Djursland eller ej, bør man kontakte sin lokale bedemand, da man her kan få råd, hjælp og vejledning gennem den svære tid. Man kan også overlade en del af ansvaret til sin bedemand.

Der findes ingen huskelister over, hvad der skal gøres i tiden umiddelbart efter et dødsfald, dog kan man hos din bedemand få en vejledning til, hvad man bør gøre i det enkelte tilfælde. Her menes der råd omkring påklædning af afdøde, hvor man som familie i langt de fleste tilfælde skal udvælge tøj, som afdøde skal have på i kisten. Dertil kommer alle de praktiske opgaver såsom lukning af abonnementer såsom telefon, internet, tv-pakke og ugeblade. Man skal også huske at rydde huset eller lejligheden for de ting, der har betydning for én selv og familien, hvis huset skal sælges.

Lad en bedemand klare de hårdere opgaver

Når det kommer til selve begravelsen eller bisættelsen er der mange praktiske ting, der skal gøres og holdes styr på. Disse ting kan være svære at finde overskud til, når man lige har mistet én, der stod en nær. En bedemand er uddannet i at kunne holde styr på og håndtere disse svære opgaver, derfor kan man med fordel søge hjælp hér. Disse ting vil oftest omhandle ting såsom valg og indkøb af blomster til kirken, bårebuketter, samtaler med præsten og andre ting, der kan være svære at have med at gøre.

Det eneste man skal gøre i denne situation er at holde et møde med bedemanden, hvor man aftaler hvilken type blomster man ønsker under arrangementet, hvilke salmer man ønsker sunget i kirken eller kapellet samt påklædning af afdøde. Oftest vil man umiddelbart efter dødsfaldet skulle aflevere et sæt tøj hos bedemanden, der professionelt sørger for, at afdøde tager sig bedst ud i forbindelse med sin sidste rejse til det hinsides. En bedemand kan også hjælpe med at sætte én i forbindelse med en bobestyrer i det tilfælde, at der er et hus, der skal afvikles, på denne måde får man tid til det følelsesmæssige.

En bedemand hjælper med den sidste vilje

I langt de fleste tilfælde kommer døden til os i et tempo, hvor de fleste kan nå at gøre deres foranstaltninger inden den indtræffer. Dette kan være i forbindelse med aftaler omkring ens sidste vilje, testamenter og stillingtagen til organdonation. Disse elementer er dog oftest ikke noget, man som pårørende ønsker at vide for meget om, eller sætte sig grundigt ind i, i dagene efter et dødsfald. Derfor kan ens bedemand sørge for at der bliver holdt styr på disse ting. Oftest vil afdøde have en aftale om dette før dødsfaldet.

Den sidste vilje er vores måde, hvorpå vi kan få sagt det sidste ord i forbindelse med vores afgang fra denne verden. Derfor er det vigtigt, at man som pårørende tager højde for dette i forbindelse med ceremonien. Dette vil oftest være i forbindelse med, hvordan den afdøde ønskede at ceremonien skulle finde sted, enten i kirke eller kapel. Der kan også være specifikke ønsker omkring valg af salmer og blomster og især i forbindelse med selve begravelsen. Nogle ønsker ikke at blive brændt, andre har dette som prioritet, og i sidste ende er der nogle, der ønsker udspredelse over havet.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *