20% af danskerne undlader en rejseforsikring – det kan hurtigt koste mange penge
Share:

20% af danskerne undlader en rejseforsikring – det kan hurtigt koste mange penge

Hver sommer rejser flere hundredetusinde danskere afsted mod udlandet, når de skal på ferie. Der ses frem til en rigtig dejlig ferie, men hvis uheldet skulle være ude, så er det faktisk hver 5. dansker, der står uden en rejseforsikring. Nogle fravælger rejseforsikringen, mens andre simpelthen glemmer at tegne en. Hvis du rejser indenfor EU er du ganske vidst dækket af det blå sygesikringskort, men dette kort dækker kun på lige vilkår med lokalbefolkningen. Det betyder, at hvis den klinik, du bliver behandlet på, kræver egenbetaling fra lokalbefolkningen, så skal også du selv betale for din behandling.

Det blå sygesikringskort dækker kun delvist

Hvis du vælger at stole blindt på dit blå sygesikringskort, og du skal behandles på en udenlandsk klinik, så har du ikke muligheden for at ringe til dit forsikringsselskabs alarmcentral og tale med en dansk læge. Du er altså 100% tvunget til at stole blindt på den udenlandske læge, der behandler dig. Desuden er det ikke unormalt, at et gennemsnitligt lægebesøg i udlandet kræver en egenbetaling på mellem 1.000 og 2.000 kr.

Det blå sygesikringskort dækker desuden kun indenfor EU eller EØS-landene. Tager du fx en tur til Kina eller USA, så hænger du altså selv på hele regningen. Og her er det slet ikke unormalt, at en tur på hospitalet kan koste dig helt op til 40.000 kr. Og så bliver den gode dejlige ferie pludselig til et modbydeligt minde i fremtiden.

En rejseforsikring dækker dine omkostninger bedre end nogen anden forsikring

Mange tror fejlagtigt at deres indboforsikring dækker på en udlandsrejse, hvis der skulle ske noget. Men din indbo dækker altså kun ødelagt eller stjålet bagage. Men selve dig og din familie er altså ikke dækket af jeres indboforsikring. Her skal du i stedet vælge at tegne det, der heder en Årsrejseforsikring.

Denne forsikring dækker nemlig udgifter til lægehjælp og hjemtransport, hvis du skulle blive syg eller komme ud for en ulykke, mens du er ude og rejse. Desuden dækkes udgifterne også for én medrejsende eller pårørende, der skal følge dig på dit sygeleje. For at gøre det endnu mere favorabelt at tegne en årsrejseforsikring, så giver denne forsikring også mulighed for, at du kan få erstattet din rejse, hvis du eller et nært familiemedlem bliver akut syg, og i må skynde jer hjem.

Husk rejseforsikringen og undgå unødige lægeregninger

Omkring 80% af danskerne husker heldigvis at tegne en rejseforsikring, når de tager på rejser i udlandet. Hvis du er en af de resterende 20%, der enten glemmer eller undgår rejseforsikringerne, så skal du overveje, hvorvidt du er villig til selv at betale, hvis uheldet er ude. Har du selv muligheden for at finde fx 40.000 kr. til en hospitalsregning i USA, hvis en pårørende bliver syg?

De fleste tænker nemlig på lægeregninger i udlandet som værende mindre udbetalinger, hvis der skulle ske noget, men faktum er at nogen slet ikke har råd til disse tårnhøje hospitalsregninger, hvorfor det er en stor fordel at tegne rejseforsikringen før, man rejser.

Læs mere om rejseforsikringer her.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *