Færre kom i RKI i 2018 – Hvad gør du for at komme ud af RKI?
Share:

Færre kom i RKI i 2018 – Hvad gør du for at komme ud af RKI?

En opgørelse fra 2018 viser, at der i år er færre danskere, der er blevet registreret i RKI, end det gør sig gældende for, for eksempel 2017. Og faktisk er danskerne blevet så gode til at håndtere deres privatøkonomi, at der for fjerde år i træk ses faldende tal. Dog er det ikke alle, det ser lige så godt ud for. Da det især er ældre, der bliver registreret i RKI, og faktisk er det ældre antal, som bliver registreret i RKI, steget de sidste fire år.

Især yngre har bedre styr på deres private økonomi

Tendensen er derfor, at unge og yngre familier især er blevet meget fornuftige og formår at håndtere deres privatøkonomi uden at blive registreret i RKI. Måske har de taget ved lære af de ældre generationer, og derfor lærer de af de fejl, som de ældre har begået.

For nogle er det ikke muligt at slippe uden om RKI

Dog er der stadig en vis procentdel, der stadig registreres i RKI. Og det kan der være flere grunde til. Ofte er det fordi, at økonomien i en periode har været alt for uoverskuelig, hvorfor man har mistet sit overblik. Det betyder, at der er nogle regninger, der ikke er blevet betalte, og ofte er det også gået ud over de mere vigtige regninger. I værste tilfælde er man endt i RKI. Og selvom det ikke er noget, der er nogen, der ønsker at opleve, så er det ofte realiteten og det eneste, der kan ske for mange mennesker.

Der er dog et håb for at komme ud af RKI

De faldende tal i forhold til registreringer viser dog, at flere har styr på deres private økonomi end tidligere, og derfor er der også lyse udsigter for dem, som der bliver registrerede. For det betyder, at der er en måde, hvorpå man igen kan få rettet op på sin økonomi og dermed komme ud af RKI.

Kom ud af RKI ved at tage et lån

Men hvordan gør man lige det? For det første er det faktisk muligt at tage et lån på trods af, man er registreret i RKI. Det er ikke den løsning, der anbefales, men hvis det for dig synes som værende den eneste løsning, således du igen bliver i stand til at have det fulde overblik over din økonomi, så er det den mest fornuftige løsning. Kom ud af RKI ved at tage et lån selvom du er i RKI.

Få tid og overskud til din økonomi

Selvom det ikke lyder fornuftigt at tage et lån for at komme ud af RKI, så kan det faktisk være praktisk. Pengene giver en mulighed for og tid til at finde ud af, hvad man skal gøre med sin økonomi, så man igen kan få den på rette køl. Og så giver de også det pusterum, som mange har behov for, for at kunne finde overskud til at få styr på deres økonomi.

 

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *