Få omregnet pund til kroner i farten
Share:

Få omregnet pund til kroner i farten

Det er blevet mere og mere populært at tage en shopping tur i den engelske hovedstad London. Mange sammenligner indkøbsgaden Oxford Street med New York eller Rodeo Drive i Californien. En af årsagerne til populariteten er steget voldsomt, er de historisk lave flypriser kombineret med den store indkøbsoplevelse, som Oxford Street.

Europas mest travle indkøbsgade

Oxford Street er Europas mest travle indkøbsgade med over 300 butikker i forlængelse af hinanden. Disse butikker har besøg af imponerende 500.000 mennesker dagligt (!). Selvom gaden er en eksklusiv indkøbsgade med masser af high-end butikker har den mørke rødder.

En dyster og ukendt fortid

Mange mennesker ved ikke at Oxford Street oprindeligt var en berygtet gade kendt for offentlige hængninger og offentlig tortur af fanger fra det nærliggende Newgate Prison. Denne dystre forhistorie begyndte at lysne omkring det 19. århundrede, hvor gaden gik fra at være et industripræget område til et mere kommercielt område. Langsomt op igennem årene blev der mere og mere handel i gaden. Et af de elskede tiltag, som mange forbinder med Oxford Street, er den årlige tænding af juletræet. En tradition, som går tilbage til 1959.

Vær opmærksom når du handler i London

Der er nogle ting du skal være opmærksom på når du handler i London. England har ikke Euro’en og er på vej ud af EU. Det betyder at pundets kurs er i drastisk forandring. Pundet har faktisk lidt drastisk under afstemningen vedrørende udmeldelsen af EU. Faktisk kan Englands udmeldelse af EU og Euro-zonen direkte aflæses i kursen. I november 2015 var kursen oppe 1062 kroner for 100 pund. Efter det blev vedtaget at der skulle være en folkeafstemning om medlemskabet begyndte kursen dramatisk at falde. Det store fald startede i november 2015 og stoppede først med at falde næsten 2 år senere. Den 21.08.2017 nåede pundet sin foreløbige laveste kurs på blot 807 kroner for 100 pund. Et kurstab på hele 25%.

Nette dette kurstab er med til at gøre England og særligt Oxford Street til et handlemekka for de øvrige europæere. For, ligesom med Sverige, kan man få mere for pengene end man tidligere kunne. Dog kan det være forvirrende at skulle vænne sig til den nye kurs og de den konstante uro på valutamarkedet. Derfor anbefales det at alliere sig med en online valutaberegner såsom den man kan finde her. Med en sådan online valutaberegner skal du ikke bekymre dig om at huske kursen hjemmefra. Du klikker dig blot ind på siden og herefter får du prisen oplyst i danske kroner. Nemmere bliver det ikke. Det samme gælder i øvrigt hvis rejsen går til USA.

Ikke alt er billigere i London med den lave kurs

London er en af de største turistbyer i verden. Faktisk havde byen i 2011 hele 15,3 millioner besøgende. Disse turister brugte i omegnen af 9,4 milliarder pund. Så at pundet er blevet mindre værd, kan mærkes. For turisterne har nu muligheden for at spendere mere uden at det koster dem ekstra, hvilket har medvirket til at endnu flere besøger London. Dog har mange i turistbranchen øjnet muligheden for at øge priserne i takt med at pundet er faldet, i håb om at turisterne ikke ville lægge mærke til det. Således har mange turisttunge butikker og restauranter hævet deres priser tilsvarende med det som pundet er faldet. Derfor skal du stadig tænke dig om, når du handler og huske at omregne pund til kroner for at sikre dig, at det du har i sinde at købe med hjem rent faktisk er billigere i England end i Danmark. Så vælg den nemme og hurtige vej når du skal undersøge prisen på den vare du står med i Oxford Street – brug den online valutaomregner fra Lunarway.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.