Hvad kommer Brexit til at betyde for dine 100-kr. billetter til London?
Share:

Hvad kommer Brexit til at betyde for dine 100-kr. billetter til London?

I mange år er flybilletterne til Englands hovedstad London bare blevet billigere og billigere.

Flyselskaber som EasyJet, RyanAir og Norwegian flyver til Stansted, Luton og Gatwick og trækker bare prisen i en retning: Ned.

I dag kan d få flybilletter til og fra London for under 100 kroner stykket – det er mindre end en single-way tur til Aarhus med DSB fra København koster!

Men nu har briterne valgt at melde sig ud af det europæiske fællesskab.

Hvad kommer det til at betyde for dine billige flybilletter til London – og dine muligheder for at nyde den engelske hovedstad? Det kigger vi dybere på her:

Dyrere billetter, ingen erstatning for flyforsinkelse, mere kø

Hvis vi først kigger på selve rejsen:

  • Når England melder sig ud af EU, har mange andre selskaber i EU ikke længere ret til at flyve til London. Norwegian skal nu have en tilladelse. Det samme skal Wizz Air. Det betyder mindre konkurrencer og derfor dyrere flybilletter til London.
  • Du kan ikke længere altid få erstatning for forsinket fly, når du flyver til og fra London. Kun hvis det er til eller fra en anden europæisk by. Ruten New York – London, en af verdens mest populære, er ikke længere emne for erstatning for flyforsinkelse – regler, du i øvrigt kan læse op på her.
  • Og så kan du regne med mere kø: Nu hvor du rejser ind i et land, der ikke er en del af EU, skal du vise dit pas frem. Det skal alle andre også. Og lufthavnene får ikke større kapacitet lige rundt om hjørnet. Du kan godt regne med større og længere kø, når du skal ind og ud af England. Sæt godt tid af i lufthavnen!

Mindre udbud

Vi kommer sandsynligvis også se et faldende udbud af rejser til London.

Når byen ikke er med i EU, skal andre flyselskaber søge om tilladelse til at flyve og kan ikke bare gøre det som i dag. Det er tvivlsomt hvor mange tilladelser England vil give – det er mere sandsynligt, tilladelserne primært vil blive givet til egne selskaber såsom British Airways og EasyJet. De har så tilsvarende svært ved at opnå tilladelse til at lande i andre lande end deres eget Storbritannien.

Med mindre det manglenede udbud bliver mødt også med en faldende efterspørgsel er det ikke svært at se, hvor det ender henne – dine flybilletter til London kommer til at stige i pris.

Måske taber London 1. pladsen

I dag er London – godt hjulpet på vej af de exceptionelt billige flybilletter – Europas Finans-hovedstad, et yndet turistmål og destination for hundredetusindvis af europæiske iværksættere og jetsettere.

Men det kan også ændre sig nu.

Flere store banker overvejer allerede nu, op til 2 år før Brexit faktisk gennemføres og England ikke længere er en del af unionen, om de skal trække deres hovedkvarter ud af London og placere det i Frankfurt, Paris eller et af de andre europæiske væksttoge.

Amerikanske Goldman Sachs har allerede bekræftet, at flere hundrede medarbejdere på kort sigt flyttes til Tyskland og Frankrig. Flere ventes at følge.

London har i forvejen mistet lidt af sin kraft som en forbindende lufthavn til resten af verden.

I takt med at fly kan flyve længere med færre motorer, er der mindre behov for store hubs som London Heathrow. I dag kan vi flyve direkte fra København til Las Vegas – sidstnævnte en lille lufthavn med blot 2 startbaner, 1 i brug i praksis – direkte med Norwegian for få tusinde kroner tur retur. Det fænomen forklares også udmærket i videoen herunder af Wendover Productions:

Briterne er glade for Brexit lige nu.

Men spørgsmålet er, om det også gælder om et par år.

Jeg forholder mig tvivlende.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *