Gør haven og terrassen forårsklar
Share:

Gør haven og terrassen forårsklar

Når foråret er begyndt, og de varme dage nærmer sig, så begynder mange at gøre deres have, terrasse eller altan forårsklar.

Man kan passende gøre det nogenlunde samtidig med, at sommertid begynder. Der begynder mange at tage deres havemøbler frem. Men inden at man får taget havemøblerne frem fra skuret eller loftet, så er det vigtigt, at man har gjort stedet klar, hvor de skal stå. Når man nu er i gang med at gøre noget af haven eller terrassen forårsklar, så kan man samtidig gøre resten af haven forårsklar.

Fjern bladene, og fej terrassen

I mange haver og på mange terrasser ligger der ofte blade fra efteråret og vinteren. Det er ofte i bedene, at der ligger mange brune blade. Men bladene kan dog blæse videre rundt i haven.

Man kan samtidig fjerne det ukrudt, der måske allerede er begyndt at vise sig.

Hvis man har en terrasse, så kan man feje den og fjerne eventuelt ukrudt, som der er begyndt at komme op. Nogen vælger også at skylle deres terrasse med varmt vand og samtidig børste terrassen grundigt, hvis der er kommet lidt grønne alger efter vinteren.

Dermed er terrassen klar til, at havemøblerne kan komme frem.

Få sat havekrukkerne frem

Når nattefrosten ikke længere er der, så kan man begynde at tage ens havekrukker frem. Nogen blomster, der er i havekrukker, de kan ikke tåle den kolde årstid. Derfor kan man med fordel tage dem indenfor i den kolde tid.

Man kan få nogle havekrukker, der både kan bruges indenfor og udenfor.

Nogen vælger også at stille deres havekrukker med blomster ind i et skur i den kolde tid.

Hvis man derimod ikke har havekrukker i forvejen, så kan man begynde at købe nogen havekrukker og blomster, når nattefrosten ikke længere er der.

En lille køkkenhave på trods af ingen have

Hvis man ikke har en stor have, eller at man bor i en lejlighed og kun har adgang til en terrasse, så kan man stadigvæk få sig en lille køkkenhave, hvis man ønsker det.

Havekrukker behøver ikke kun bruges til blomster. Man kan også plante krydderurter eller jordbærplanter i havekrukker.

Så på trods af, at man ingen have har, så kan man stadigvæk have en lille køkkenhave.

Vær klar, når foråret begynder

Når foråret er begyndt, så begynder ukrudtet at vokse hurtigt. Hvis man først begynder at fjerne gamle blade og ukrudt, når foråret er begyndt, så kan det være svært at få bugt med alt ukrudtet. Det kan derfor virke som en uoverskuelig opgave.

Når man har fået fjernet det ukrudt, der er begyndt at komme frem, fejet terrassen, fjernet gamle blade og fået havekrukkerne frem, så er det nemmere at vedligeholde haven. Derfor er det en god ide, at man går i gang med klargøringen af haven inden, at foråret for alvor er gået i gang. Det er nemmere at holde ved lige, hvis man inden foråret er kommet i bund med ukrudtet og de gamle blade.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *