Fra idé til App Store – sådan får du udviklet en app!
Share:

Fra idé til App Store – sådan får du udviklet en app!

Der er ingen tvivl om, at apps simpelthen har været det helt store indenfor forretningsverdenen i de seneste par år. Forbrugerne har også virkeligt taget idéen til sig, og nu er det da klart, at de mange smartphones har gjort, at apps er her for at blive.

Men app udvikling kan stadigvæk føles som lidt en ukendt størrelse – hvordan virker det lige? Og hvad bør du tænker over, når du har den helt perfekte idé til en app?

Hvilket styresystem skal det på?

Styresystemer er ikke noget, som vi tænker meget over i hverdagen – men det gør app udviklerne! Styresystemet er nemlig ekstremt vigtigt, når der skal kodes og programmeres.

Generelt bruger folk derude enten Android eller iOS. Oftest er løsningen, at man vælger at designe til et af disse styresystemer, eller også vælger man begge.

Ved at vælge begge, så rammer du uden tvivl en større brugergruppe, og arbejdet koster så selvfølgeligt også derefter. Vælger man i stedet ét styresystem, så kan appen noget lettere benytte funktionaliteten i den givne smartphone, for funktioner hænger ofte sammen med styresystem.

Skal appen køre sammen med andet?

Når det kommer til app udvikling, så kan man tit blive inspireret af én app, og så begynder tankerne bare at flyve. Det gør, at man måske ikke lige tænker over, hvorvidt ens app faktisk skal kunne samarbejde med andre.

Og det er vigtigt! Vil man lave en app, som skal bruges af eksempelvis medarbejdere i en virksomhed, så kan det være smart at få den til at kommunikere med andre apps.

Hele humlen er, at vi gerne vil integrere vores forskellige apps. Vi kender det fra de sociale medier, hvor at man kan tage opslag på Instagram, og så lægge dem op på Facebook. Det gør, at det hele arbejder sammen!

Dette er en attraktiv tanke, og det er værd at overveje, hvordan du gerne vil have funktionerne i din app til at spille sammen med andre apps. Måske tænk over dem, som du selv bruger, og om de kunne indgå i en slags symbiose med din idé.

Hvor meget vil du selv?

App udvikling er uden tvivl noget, som tager øvelse. Det kræver, at man kan kode og designe, og det er simpelthen bare ikke alle, som kan det.

Det gode er dog, at du kan outsource arbejdet på forskellig vis. Hvis du eksempelvis er god til at designe, så kan du kontakte en app udvikler, som kan tage dine designs og gøre dem til virkelighed.

Er du derimod bedre til at finde ud af, hvilke funktioner skal til, så kan det være, at du skal vælge en grafiker eller designer. De kan hjælpe dig med det visuelle, som også er rigtigt vigtigt her.

Vigtigt er det at tænke på, hvor meget du selv vil – og hvor meget du har tid til. Jo mere du selv vil klare, jo flere færdighed kræver det også. Tænk derfor over, om du arbejder indenfor en bestemt tidshorisont, og om der er tid og energi til at klare det hele selv!

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *