Derfor er legetøj som River Stones godt for dit barns motoriske evner
Share:

Derfor er legetøj som River Stones godt for dit barns motoriske evner

Der findes uanede mængder af legetøj til børn, og det kan nogle gange være svært at vurdere, hvad for noget legetøj, der gavner børnenes læring bedst. Det skal jo helst være legetøj, som børnene finder underholdende, mens det samtidig kan være med til at udvikle dem på forskellige punkter. Her er River Stones til motorisk leg genialt, da det er en aktivitet, som mange børn finder interessant, samtidig med at det i den grad udvikler dit barns motoriske evner.

Husk at styrke dit barns motoriske evner

Det er utroligt vigtigt at lægge fokus på motorikken i dit barns opvækst. Det er nemlig gennem motorikken, at dit barn bliver god til ting som koordination, balance, afstandsbedømmelse samt at kunne kontrollere sin egen krop. Mange mener også, at den psykiske og fysiske sundhed har forbindelse til den motoriske udvikling i de tidlige år. Det er derfor vigtigt at aktivere dit barn på forskellige måder, så barnet begynder at få en fornemmelse for sin egen krop, og hvordan kroppen kan bruges.

En oplagt måde at gøre dette er f.eks. ved at vise barnet, at kroppen kan bruges til at transportere sig. Pas på med at bære for meget rundt på dit barn og vis i stedet, at de kan bruge deres egen krop til at transportere sig fra A til B. Herudover kan du investere i forskellige slags legetøj og aktiviteter, som gør det indbydende for barnet at bevæge sig og styrke sin motorik.

River Stones indbyder til motorisk leg

Legetøjet River Stones er et eksempel på legetøj, der er med til at danne nogle indbydende rammer for motorisk udvikling. Plastik stenene er inspireret af sten i floden og skal inspirere børnene til at hoppe rundt på de forskellige sten. Stenene kommer i forskellige størrelser og farver, og man kan derfor også selv justere den motoriske udfordring, alt efter hvor langt henne dit barn er.

Måden, som stenene er formet på, giver mulighed for træning af balancen, og hvis man har flere sten, øver man også afstandsbedømmelse, koordination m.m. River Stones findes i mange forskellige former og størrelser, så du kan tilpasse sættet af sten lige præcis til dit barn. Hermed kommer motorikken i fokus på en sjov og udfordrende måde.

Vær med til at udvikle de motoriske evner gennem leg

River Stones er et godt eksempel på, hvordan man kan indarbejde en motorisk udvikling hos barnet gennem en sjov leg. Ved at benytte legetøj som dette, får barnet brugt sin krop og udviklet sine motoriske evner, uden at man måske lige tænker over det. Hvis der derfor dannes nogle gode sjove rammer for barnet, hvor der er mulighed for at bevæge sig, vil den motoriske udvikling automatisk følge med.

Det kan både være lege inde og udenfor der indbyder til bevægelse, men det vigtigste er blot, at barnet bliver aktiveret og langsomt bliver bevidst omkring sin egen krop. På den måde er du også med til at sikre dit barns fysiske og psykiske helbred på lang sigt.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.