Vittigheder har altid været der – der er dog bare noget der har ændret sig
Share:

Vittigheder har altid været der – der er dog bare noget der har ændret sig

Lige så længe som vi kan huske tilbage, har det været en normal ting af den traditionelle hverdag at fortælle vittigheder, jokes, vitser – kald det, hvad du vil. Alt i alt er det bare mange ord, der dækker over det samme. Nemlig en række ord og sætninger der sammensættes med det formål at føre til grin og humor. En vittighed har nemlig en vigtig opgave, og det er at lade andre få sig et godt grin. Og det er da heldigvis også noget, der til stadighed holder ved. Bare se på Joke.guru f.eks.

Vi har ændret vores holdninger til jokes

Der er dog noget, der har ændret sig markant, hvis man tager et kig på de vitser, som der blev fortalt før i tiden og dem, som der fortælles i dag. For mens det tidligere – endda ikke for særlig længe siden, var helt okay at gøre grin med for eksempel andre folkeslag, så er det i dag noget, som der ses kraftigt ned på i nogle kredse. Og det er derfor også noget, som der er mange, der er store modstandere af – og det på trods af at selve vittigheden ikke har ændret nogen form for karakter. Det er således os mennesker og vores holdninger, der har ændret sig.

Samfundet har påvirkes de mange jokes

Nogle vil sige, at vores holdninger blot følge den strømning, som der ses i samfundet på nuværende tidspunkt, hvor det er blevet mere et tabu at tale om de ting, som der er andre, der kan blive om noget stødt over. Men måske er det også bare sådan, at folk bliver mere stødte end de tidligere gjorde? Og lige præcis når det handler om vittigheder, så er det et sted, hvor man burde kunne slappe mere af i hinandens selskab og blot forstå at et budskab fortælles med det ene formål for øje – at skabe noget sjov og bringe en masse smil på læberne.

Hele essensen af en vittighed er borte

Når det kommer til vittigheder, burde man således ikke tage det, der siges så seriøst, som der er mange, der har en tendens til. Vitser fortælles nemlig for at bryde med det seriøst og for at skabe en bedre stemning, hvor det hele ikke er så stift og stramt. Når folk vælger at se sig negative på jokes, viser det således blot, at de måske ikke forstå hele essensen ved det at fortælle en vittighed. Netop at det kun er for sjov, og man ikke mener med noget af det, som der siges.

Vi er nødt til at tænke os mere om

Når det så er sagt, så betyder det bare, at vi skal være lidt mere opmærksomme, når vi fyrer vitser af. Nogle vil føle sig stødte over dem, og derfor er det også blevet sådan, at man ofte holder vittigheder inde for lukkede kredse og ikke blot buser ud med dem i sociale sammenhænge.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *