Aalborg Karneval kræver kostumer – men hvad kan du kigge efter?
Share:

Aalborg Karneval kræver kostumer – men hvad kan du kigge efter?

Aalborg Karneval trækker årligt over 80.000 mennesker til Nordjylland. Her går de igennem gaderne en dag i maj, hvor musik høres, kampråb skriges og øl drikkes. Men under den sene forårssol kommer alle også i kostumer. Det er nemlig kutyme, at man er klædt ud efter temaet, som findes til året.

Kostumerne er en fantastisk måde at udtrykke sig selv på! Samtidig er det også en genial måde at starte en samtale på, og man kan få mange sjove øjeblikke ud af at se kostumer, som er både kreative og veludførte.

Men til gengæld kan det være svært at holde tungen lige i munden, når man skal ud at vælge. Her er et par tips til, hvad du kan lede efter!

Kostumet til dig og en ven

Der er meget få mennesker, som kommer til Aalborg Karneval uden et par venner ved deres side. Derfor er det også blevet meget populært at finde kostumer, som passer sammen. Hvad med for eksempel at klæde jer ud som et hold superhelte? Det er en sjov måde at være sammen om Karnevallet på, mens I stadig kan udtrykke jer forskelligt. Eller hvad med sennep og ketchup? Så kan I altid finde hinanden, og det er let at se, at dig og en kammerat går sammen.

Det vigtige er her at vælge et sæt af kostumer, som dig og en eller flere venner kan deles om. Så har I den oplevelse sammen, og sådan noget kan virkeligt få en vennegruppe tæt sammen.

Skal I afprøve makeuppen?

Makeup er ofte noget, som er meget populært til Aalborg Karneval. Det er fordi, at makeup giver mulighed for en hel ny måde at udtrykke sig på.

Hvis du for eksempel skal udklædes som zombie, så kan du selvfølgelig få fat i en maske, og så sige, at det er det. Men hvad nu, hvis du brugte makeup? Du ville her kunne få et meget mere personligt udtryk, og igen er det en fantastisk samtale med de andre festglade besøgende!

Makeup er også sjovt til de kostumer, som er lidt vildere, og som ses mere sjældent. Vil du eksempelvis lege smølf, så kan makeup hjælpe, mens Jokeren fra Batman-universet altid kræver makeup.

Det kan også holdes simpelt

Nogle gange er kostumerne ekstravagante og avancerede – andre gange kan de holdes meget simple.

En poncho og en sombrero gør eksempelvis dig i stand til at være mexicaner for en dag, og sombreroen har en fordel i, at den også skygger for solen!

Hawaiiskjorter og blomsterkæder er også ofte starten på et fantastisk Hawaii-tema. Mange af os har nogle af disse ting derhjemme, og så er det let at finde det sidste, som skal bruges, for virkeligt at fuldende kostumet.

Mulighederne er mange, når du skal vælge dit kostume. Én ting er dog sikkert, uanset hvilket kostume du tager – det skal nok blive et hyggeligt Karneval fyldt med fest og farver!

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *