Slap af, og nyd livet med gode lydbøger
Share:

Slap af, og nyd livet med gode lydbøger

Vi har alle sammen en mening om at læse bøger. Nogle elsker det, mens andre hader det. Dog er der kommet et alternativ til dem, der ikke er til traditionelle bøger. Og til dem, der måske har lyst til at prøve noget nyt. Nemlig lydbogen. Denne er blevet mere og mere populær gennem de sidste par år. Og med god grund. En lydbog er nemlig nem at have med på farten. Denne hjælper faktisk også dem, der let bliver køresyge. Eksempelvis i bussen eller toget.

Hvordan fungerer lydbøger?

Simpelt sagt, er en lydbog højtlæsning af en almindelig bog. Det kan eksempelvis være forfatteren, der har indtalt lyden. Så kan man blandt andet afspille lyden direkte fra sin telefon for eksempel. Netop derfor er det blevet så populært – det er bare simpelt. Man behøver heller ikke at medbringe en bog. Og man har alligevel sin telefon på sig. Samtidig er der som sagt dem, der let bliver køresyge. De kan virkelig nyde godt af diverse lydbøger. Så kan man roligt lukke øjnene, og nyde en god fortælling. Faktisk kan det være afstressende at slappe af med en lydbog. Enten at ligge sig i sofaen, men samtidig også på farten. Er man på et tog, kan man lukke al støjen ude. På den måde kan man fokusere på det, der bliver fortalt. Og det er en rar følelse.

Lydbøger kan især være dejlige at medbringe på ferien. Til at starte med, fylder de ikke noget. Så har man den ekstra plads i bagagen. Flyver man, kan man bare læne sig tilbage, lukke øjnene og lytte med. Det eneste farlige ved dette er, at man risikerer at falde i søvn. Når man lukker al larmen ude, kan dette godt ske – og så kan man jo gå glip af lidt. Dog er det altid rart at få lidt søvn på flyet. Så er man ikke lige så træt når man lander.

Lydbøger kan spilles igennem apps

Som med så mange andre ting, er der naturligvis også apps til lydbøger. En meget populær app i denne genre, er Audible. For det er bare let med apps. Så har man det hele samlet ét sted. Man behøver heller ikke at planlægge. De fleste af os har altid telefonen på os. Har man samtidig høretelefoner eller lignende på sig, kan man bare lytte så snart man får lyst. Man behøver altså ikke at huske bogen om morgenen, har man lydbøgerne liggende klar på telefonen.

Blandt dem, der tager offentlig transport i skole og på arbejde, er der mange, der hører musik. Men udskifter man musikken med en lydbog, kan man lære noget på vejen. Orker man ikke at skulle lære på vej i skole, er dette da også forståeligt. Så kan man eventuelt lytte til noget skønlitteratur. Det er hvert fald en mulighed man kan overveje. Der er mange muligheder, hvis man ser sig omkring. Hvad end man er til fantastiske fortællinger, faglitteratur eller noget helt tredje, er det bare med at åbne øjnene op.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *