Danskerne låner penge i stor stil
Share:

Danskerne låner penge i stor stil

I takt med at danskerne er blevet rigere, er det også blevet mere almindeligt at gældsætte sig. Dette kan skyldes mange ting, men overordnet set, er det blot blevet nemmere og hurtigere at låne, fordi der er kommet mere konkurrence på området. Desuden er det pt. billigt at låne penge fordi renteniveauet i Danmark, igennem en længere periode, har været lavt.

Før i tiden kunne du, nærmest udelukkende, låne penge i banken. I dag er der mange flere muligheder. Skal du fx købe ny bil, kan du finansiere lånet direkte hos bilforhandleren, skal du have nyt køkken, kan du låne pengene direkte hos køkkenfirmaet osv., og det er ikke kun dyre forbrugsgoder, der kan finansieres. Næsten alle firmaer tilbyder i dag finansieringsmuligheder.

Foruden finansiering direkte ved køb af en vare er der i dag også mange forskellige lånefirmaer, der udlåner samt udbetaler pengene direkte til din konto, så du kan forvalte dem som du selv ønsker.

Efter finanskrisen har lagt sig, er mange pengeinstitutter blevet tilbageholdende med at låne penge ud. Dette betyder, at mange tyr til andre finansieringskilder hos forskellige låneudbydere.

Lån uden om banken og spar tid

Vælger du at låne penge uden om banken, er der masser af tid at spare. I banken skal du ofte først kreditvurderes, hvilet kræver dokumentation og samtaler. Derudover skal du ofte redegøre for, hvad du skal bruge pengene til.

For at undgå alt dette er der mange, der vælger at låne penge andetsteds. I dag kan du nemt gå til en ekstern låneudbyder online og elektronisk lave en ansøgning om et lån. På få minutter kan du gennemføre ansøgningen og få pengene ind på kontoen med det samme til din rådighed. Desuden er det blevet nemt og overskueligt at sammenligne forskellige låntyper, renter og udgifter ved lånet.

Dette kan du fx gøre via xcse.dk, der enkelt og overskueligt sammenligner forskellige lån hos forskellige udbydere. På denne måde kan du hurtigt finde det lån der matcher dit behov.

Danskerne har fået en ny tilgang til gæld

Flere og flere danskere optager gæld som en accept af måden at leve livet på. Det er en almen gensidig forståelse i samfundet, at det er nødvendigt at låne penge, hvis man vil eje noget. Før i tiden var det normen, at man sparede op, og ikke brugte flere penge en man havde. Dette betød også, at man ikke ejede så mange ting, og at der kunne være langt fra tanke til handling.

I dag er det helt almindeligt at låne penge til hvad som helst. Derudover er det også blevet muligt at låne større beløb end førhen. Man kan tale om at låneudbyderne, har givet danskerne mulighed for helt at tage ansvaret for deres egen økonomi, og selv styre hvornår det giver mening at låne.

En ting som danskerne er vilde med i forhold til eksterne låneudbydere, er at der ikke skal stilles finansiel sikkerhed. Selv hvis du er optaget i RKI, er der hos de fleste udbydere mulighed for at låne penge. Dette betyder at det at låne penge, er blevet for alle og er en levestil.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *