
Danskerne hopper sig i form på trampolinen
Trampolinen indbyder ikke blot til leg og sjov, men også til effektiv motion.
Danske motionister har tilsyneladende fået øjnene op for, at en trampolin kan være et yderst effektivt træningsredskab. Dét indtryk kan man i hvert fald let få, hvis man er bevidst om, hvor mange voksne der køber en trampolin med henblik på at bruge den som et træningsredskab.
I sommerperioden har mange voksne danskere svært ved at finde den fornødne motivation til at besøge det lokale fitnesscenter eller den nærmeste sportshal. Er du, ligesom de fleste andre danskere, ikke interesseret i at bruge hele din sommerferie indendørs, men vil du gerne bevare din gode form? Så kan du overveje at investere i en trampolin, så du kan holde formen ved lige i sommermånederne.
Trampolinhop giver sved på panden
Trampolinhop er på mange måder et fint alternativ til traditionelle træningsformer som løb, fitness, cykling og roning. Der er i hvert fald rig mulighed for at få sved på panden. Det vil du også erfare, hvis du anskaffer dig en trampolin til dit hjem.
En af de store fordele ved trampolinhop er, at man kan forbrænde mange kalorier og have det sjovt på samme tid. Netop kombinationen af leg og motion er noget, som danske motionister er meget begejstrede for. Dette er med til at forklare, hvorfor trampolinhop er gået hen og blevet en anerkendt træningsform, som med al sandsynlighed kun bliver mere udbredt de kommende år.
Trampolinhop som motionsform er allerede blevet så udbredt, at der er skrevet flere bøger om emnet, herunder en række danske bøger. En af de mest populære bøger hedder Trampolin træning og er skrevet af Anja Bolbjerg, som selv har brugt en ganske almindelig havetrampolin til at træne sig op til mange store konkurrencer.
Et af de mest stillede spørgsmål går på, hvor mange kalorier man kan forbrænde ved at hoppe på trampolin. Det faktiske antal kalorier afhænger af en række faktorer som intensitet og kropsvægt. Generelt skal man forvente, at man forbrænder omkring 300 kalorier i timen. Du kan evt. investere i et træningsur med indbygget kalorietæller, hvis du ønsker et nøjagtigt svar på, hvor mange kalorier du forbrænder, når du træner på trampolinen.
De mest populære trampoliner (i træningsøjemed)
At finde den helt rigtige trampolin til børnene kan i sig selv være en svær opgave, men det er ikke nemmere at finde en trampolin til motionstræning. Der udbydes nemlig et væld af fine trampoliner, som hver især byder på en række fordele og ulemper.
Skal den ønskede trampolin hovedsageligt bruges til træning, så vil det være oplagt at købe en stor trampolin, hvor der er masser af plads til at bevæge sig, uden at man skal bekymre sig for at komme galt afsted. En god trampolin til træning skal gerne have en diameter på omkring 380-430 cm. Der er mange fordele ved at købe en trampolin med en stor hoppeflade, så husk at have dette tip in mente, når du skal vælge model.
Er du på udkig efter en stor, sikker og robust trampolin? I så fald skal du overveje at købe en BERG trampolin, som byder på et væld af højdepunkter. BERG tilbyder både nedgravede trampoliner og trampoliner på ben. Deres modeller er hverken de billigste eller dyreste på markedet, men kvalitets- og sikkerhedsmæssigt finder man ikke meget bedre trampoliner til pengene. Foruden BERG er det også værd at kende til JumpMaster og Salta, som ligeledes har udviklet nogle yderst fine trampoliner til hjemmebrug.
For at vælge den rigtige trampolin skal du være dygtig til at skelne mellem, hvilke trampoliner der kun er tilegnet børn, og hvilke der også kan bruges af voksne. Det er nemlig ikke alle trampoliner, som er lige voksenvenlige. Husk i den anledning at være opmærksom på den maks. brugervægt, som næsten altid står noteret i produktbeskrivelsen.
Intervaltræning er vejen frem
Drømmer du om at tabe dig, komme i form og få en veltrænet krop? Så skal du selvfølgelig ikke ligge på den lade side.
Skal du have mest muligt ud af din trampolin træning, kan du med fordel arbejde med intervaltræning. I stedet for at forsøge at opretholde et højt tempo gennem hele træningen anbefales du at variere dine øvelser i kortere intervaller. Du skal intervaltræne med henblik på at undgå, at din krop vænner sig til belastningen. Kunsten er at tilpasse træningen således, at man får mest muligt ud af sine anstrengelser.
Anja Bolbjerg, som vi tidligere har nævnt, har stor succes med intervaltræning på trampolin, så hvorfor skulle det ikke også fungere for dig og alle andre? Du bestemmer selv, hvordan du tilrettelægger din træning, men vær ikke bange for at søge inspiration fra andre.
Derfor er trampolin træning så populært blandt voksne danskere
At trampolin træning er så populært blandt netop danskere er ingenlunde en tilfældighed. Der er nemlig mange fordele ved denne træningsform, som adskiller sig fra andre træningsformer. Herunder bliver du præsenteret for nogle af de fordele, som andre voksne danskere har fremhævet:
- Der er mulighed for at forbrænde mange kalorier og have det sjovt
- Det er ikke nødvendigt at pakke en sportstaske
- Der skal ikke bruges tid på transport
Trampolin træning hører uden tvivl til blandt de mest lettilgængelige træningsmetoder i nyere tid. Let tilgængelighed er en fordel, som bør fange din interesse, hvis du gerne vil motionere i hverdagen, men ikke ønsker at bruge unødig tid på taskepakning og transport.
Sundhedsstyrelsen anbefaler som bekendt, at man motionerer minimum 30 minutter om dagen, men de siger ikke noget om, hvorvidt man skal træne på en romaskine, spinningcykel, hoppe på trampolin eller noget helt fjerde. Det siger de ikke noget om, idet det faktisk ikke er så vigtigt, om du dyrker den ene eller anden form for motion. Det vigtigste er, at du får bevæget din krop og får din puls op hver dag. Det er nemlig på denne måde, at du bevarer et sundt helbred og en krop, som du kan stille dig tilfreds med.
At du dyrker trampolin træning er ikke ensbetydende med, at du ikke også kan dyrke andre træningsformer. I de kolde vintermåneder kan du med god samvittighed skifte trampolin træningen ud med løb eller cykling.