Køb tilbehør til din gnaver
Share:

Køb tilbehør til din gnaver

Ønsker dit barn sig en gnaver som kæledyr, så er der mange muligheder for gnaver tilbehør.

Der er alverdens ting og sager til kaniner, hamster, marsvin, rotter og chinchillaer. Dit kæledyr skal ikke mangler noget, og det er altid sjovt med lidt ekstra.

Du har blandt andet brug for bur, foder, plejeprodukter, godbidder, legetøj, eventuelt seletøj og transportkasse.

Bur eller bolig

Dit kæledyr skal naturligvis have et sted at bo og det kræver et bur, som er et vigtigt gnaver tilbehør. Du kan købe transportable bure til at have indendørs, som er nemme at flytte rundt på. Måske skal dit kæledyr med ind i stuen, hvor der er mere plads at lege på. Så er det bare at hanke op i buret og tage med. Det gør det også lettere, når kæledyret skal med i sommerhuset, eller måske til dyrlæge.

Det transportable bur har en gitter overdel med en aftagelig plastik bund, som man kan hægte af, gøre ren og lægge ny bund med strøelse i. Burene har en eller flere åbninger og låger, som muliggør flere funktioner.

Der er også mange bure lavet i træ, som oftest bruges udenfor. De findes i store og små størrelser med varierende design. Selve boligen er som regel hævet over jorden på ben, hvilket giver plads til et mindre indhegnet udeområde nedenunder.

Foder, godbidder, pleje og mere gnavertilbehør

Det er vigtigt at få det rigtige foder, så din gnaver er glad, sund og mæt. Foderet er sammensat i forhold til alder, vægt, smag og aktivitetsniveau. Der findes stort udvalg af godbidder i alle former og smag. Det er altid hyggeligt at kunne forkæle lidt. De er også gode som belønning, når du vil træne øvelser.

Foderet kræver naturligvis foderskåle. Dertil skal der også være adgang til vand, som foregår via drikkeflasker, der hægtes op på siden i burene.

Dyrene har brug for en lun bund i deres bur og her bruges strøelse i form af træ- og papirspåner, sand, hø og halm. Det giver base for en god renlighed, komfort og der kan laves herlige huler. En børste til pelsen og en negleklipper er gode plejemidler. Nogle gnavere kan trænes til at bruge seletøj, så man nærmest kan gå en tur med dem eller tage dem med rundt uden bur.

Legetøj og andre herlige sager til de aktive kæledyr

De små gnaver elsker at blive aktiveret. Der findes hele legepladser til dyrene, hvor de kan fare rundt og boltre sig. I disse legepladser og tunneler kan de kravle rundt og udforske diverse åbninger, trapper og huler.

Der er flere former for aktivitetsbolde og figurer, som kæledyrene kan bruge timer på. Ligeledes er der det uundværlige løbehjul. Du kan også købe træramper og vipper, som udfordrer balancen.

Gnaver kan jo af naturlige grunde ikke lade være med at gnave og det er der heldigvis råd for. Der er reb skabt af sisal, græs med videre, som er formet til bolde og andre faconer. Tyggeklodser eller pinde i træ er også et hit.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *