Amazon er ved at plante sine rødder i den danske e-handel – dette vil have betydning for danske sexshops
Share:

Amazon er ved at plante sine rødder i den danske e-handel – dette vil have betydning for danske sexshops

Man skal blot gå 20-30 år tilbage i tiden før e-handel var en sjældenhed og oftest foregik privat, hvis altså det overhovedet kunne lade sig gøre med de sløve modem, der var internettets rødder. I dag sker der e-handel hver eneste dag, faktisk bruges mange af vores penge på de mange online webshops. Der er mange flere muligheder og privilegier når man køber sine hår- og hudprodukter, madvarer, børnelegetøj, tøj og endda sexlegetøj på nettet. En af de store mastodonter på markedet for e-handel har dog fundet vej til de danske forbrugeres computere, smartphones og tablets.

I mange år har Amazon været et begreb for mange, man vidste at det havde noget med e-handel at gøre, men mange var usikre på om det kun var private salg eller virksomheder, der brugte dette online marked. Der var også i starten problemer med at få skibet eller sendt sine købte varer til Danmark, da dette lå udenfor deres leveranceområde. Nu kan især specialbutikker som sexshops begynde at frygte, at Amazon overtager markedet dag for dag. Selv landets billigste sexshop kan risikere at dreje nøglen om, da man på mastodontens hjemmeside kan finde alt, hvad kroppen begærer af sexlegetøj, udklædning og andet udstyr til yderst favorable priser og med hurtig levering.

Derfor bør man stadig købe sit voksenlegetøj hos den billigste sexshop i landet

Langt de fleste kender udtrykket ’at støtte de lokale’. Dette bruges i flæng både om den lokale pølsemand, om landbrugsvarer, men især også om sexhops, der er begyndt at dukke op i landets ydre regioner og derfor nu ikke længere kun findes i storbyerne. På trods af at sexlegetøj ikke er en af de forbrugsvarer, der snakkes højlydt om, så er disse produkter på top 5 listen over ting, de danske forbrugere køber jævnligt. Når man støtter de lokale sexshops, uanset om det er i de fysiske butikker eller i deres webshops, er man med til at holde hjulene på det danske marked kørende.

Det er dog ikke kun i forbindelse med sexlegetøj, at Amazon forventes at vende op og ned på det danske marked for e-handel. Man kender primært denne forhandler, for deres store udvalg af bøger, cd’er, film, tøj og produkter i kategorien ’personlig pleje’. Dette vil naturligvis også have en indvirkning på, hvor danskernes lægger deres penge og ivrigt trykker ’køb nu’, når de besøger denne webshop. Vælger man derimod stadig at gøre 80 % af sine indkøb hos danske forhandlere, kan man sørge for at mastodonten Amazon ikke får overtaget markedet helt.

Hvad er det, der gør at Amazon har den status hos forbrugerne?

I Danmark har vi online tjenester og salgssider som forbrugerne frit kan benytte, når de ønsker at sætte møbler, tøj, biler eller andet til salg og tjene en skilling. Amazon har gjort det samme, dog er de ikke begrænset af landegrænser og postnumre. Når man køber noget hos denne forhandler, kan man risikere at få en vare hjem fra USA, England eller andre af de lande, der er en del af denne ordning om køb og salg af brugte varer. Mange forbrugere kan bruge flere timer på at surfe rundt på hjemmesiden for at se, hvilke muligheder man har. Især i forbindelse med bøger, film og bildele kan man altid finde lige netop dét man står og mangler i sin samling. Dog har indblanding fra virksomheder og fabrikanter gjort den forskel, at man nu også kan købe nye produkter billigt og få leveret til døren.

Kan Amazon virkelig blive den billigste sexshop på markedet?

Det er ingen hemmelighed af udbud og efterspørgsel hænger sammen når det kommer til handel. Med e-handel forholder det sig på samme måde, som i de fysiske butikker – desto mere forhandlerne køber hjem, desto billigere kan de sælge varerne. Amazon har den fordel, at alle varer er lige tilgængelige på alle tidspunkter, da der findes mange forskellige forhandlere af samme produkter, som f.eks. sexlegetøj. Samtidig fristes man som forbruger af tilbud og overskrifter såsom ’få varer tilbage, køb de sidste billigt’, disse overskrifter ses oftest i forbindelse med varer, der købes mange af og som derfor hurtigt tømmer lagrene hos de forhandlere, der bruger hjemmesiden. For at få plads til nye varer på lageret sælges de ’gamle’ derfor billigt, hvorfor det spås at Amazon hurtigt kan blive en webshop, der tager prisen som bl.a. den billigste sexshop.

Vil man købe billigt sexlegetøj, skal man finde det på de online sexshops

Mange forbrugere køber deres sexlegetøj på nettet og forsøger at finde den billigste sexshop, hvor deres køb kan klares hurtigt og billigt, men stadig overholde deres kriterier for kvalitet. Priser på sexlegetøj som dildoer og buttplugs kan svinge meget, alt efter hvor man vælger at købe sine varer. At bruge større hjemmesider såsom Amazon kan være et plus for mange, da det er blevet en accepteret ting, at der i postkassen leveres pakker med disse kendte labels. Man kan dog med fordel lade Amazon vente lidt og med fordel bruge de danske sexshops, dette skyldes at mange af disse webshops har fysiske filialer, hvorfor man først kan gå ned og føle, se og mærke produktet inden man køber det online. At få netop denne type varer leverer lidt diskret er vigtigt for mange forbrugere, dog leverer mange sexshops i diskret indpakning.

Før i tiden kunne det være noget problematisk at købe sine varer og produktet på nettet, dog ses dette problem ikke så tit i dag. Dét, der afholdt mange forbrugere fra at bruge udenlandske hjemmesider til køb og salg af private ejendele, var at det var besværligt at få udfyldt alle felter korrekte således at varen blev leveret direkte til døren. I starten kunne man heller ikke betale med alle former for dankort på de udenlandske salgssider, hvorfor man måtte gå omveje og oprette profiler hos betalingstjenester, der via netoverførsler sørgede for betaling – i dag er dette lettere, uanset hvad man skal købe og hvor man køber det henne.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *