Sorte strømper eller farverige?
Share:

Sorte strømper eller farverige?

Hvor meget går du op i dine strømper, når du er nede og købe tøj? Er du personen der går op i dit udseende, så er strømper noget man ej kan forglemme. Hør her hvad moden har at sige om strømper.

Strømpernes rolle i nutidens modeorienteret verden

I ældre dage handlede strømpernes rolle blot om at være praktiske. Farver var irrelevante, da alle bare havde enten hvide eller sorte. Sorte strømper er stadig ikke gået af mode, men i dag er man blevet mere eksperimentale. Nu er det helt store at gå rundt i strømper, der vildere end 80’erne. Der er et større fokus på udseendet fremfor praktikaliteten. Men hvad må man så egentlig gå i, da det ikke længere handler om funktion?

Hvornår skal man vælge sorte strømper?

Sorte strømper er dejlige neutrale og kan gå til bogstaveligtalt alt. Derfor er der en fin tummelfinger regel; hvis man skulle være i tvivl så vælg sort. De mest typiske situationer man ville vælge sorte strømper fremfor farverige, hvis man nu var en farverig person, ville være de formelle. Det er mest almindeligt at man kommer iført sorte eller mere neutrale strømper, såsom grå eller mørke blå, hvis der bliver afholdt noget formelt. Andre kunne også finde på at se ned på én, hvis man kom iført andet. Sorte strømper er altså anbefalet, hvis det er formelt.

Hvornår skal man vælge farverige strømper?

Men hvad så med den anden ende af spektret? Hvornår kan man tillade sig at blomstre lidt med sine strømpefarver? Det ville så være i alle andre situationer. Vil du have lyserøde strømper på? Gå til den. Hvad så med skrigende gule? Lad ikke nogen tale dig fra det. Hvad vil svaret så være til brune strømper? Hvorfor skulle det være anderledes? Der er ikke den farve af strømper, man ikke kan tage på. Der er bare visse krav til farvet strømper ifølge moden.

Det vigtigste med farverige strømper er, at det matcher med noget andet på sig. Det ser helt klart bedst ud, hvis der er noget der matcher og det får det til at ser mere bevidst ud. Man skal dog passe på med at matche for meget. Det kan hurtigt se alt for bevidst ud, hvis hele ens tøjstil har den samme farve. Man er lidt over i den same boltgade, hvis man gerne vil går med mønsteret strømper. Man skal helst ikke matche mønstre i sin tøjstil.

Hvad med formen?

Så er der selvfølgelig en række forskellige længder, som strømper kan have. Moden er for tiden rimelig vild med korte ”no-show” strømper, som de hedder. Det er ikke ligesom ankel strømper, hvor man lige kan se lidt, men som navnet hentyder, så kan man intet se af selve strømpen, hvis man altså har sko eller andet på. Når det så er sagt, så skal der siges, at ingen længder er gået af mode. Nå det kommer til valget af længde, så er det mest op til én selv, hvad har man lyst til at gå rundt i.

Rasmus er redaktør på 3. december.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *